Adelaar Forum
http://www.adelaar.org/forum/

ZAC Deventer 3-9-2013 (incl. Video)
http://www.adelaar.org/forum/viewtopic.php?f=17&t=96
Pagina 1 van 1

Auteur:  Martin [ Di Sep 03, 2013 10:25 pm ]
Titel:  ZAC Deventer 3-9-2013 (incl. Video)

Vanavond waren 13 (!) ATT-ers aanwezig bij de zomeravondcompetitie in Deventer. Er was een aanvalsplan gesmeed door de mannen om direct vanaf de start met 6 man te demareren en zo de koers hard te maken. Dat is ook gelukt. Hoewel in de 3e ronde het peloton al hevig protesterend (en met ook al de eerste slachtoffers die de slag dus gemist hadden) weer aansloot. Direct daarop demareerden een aantal elite renners van DRV De Zwaluwen en namens de Adelaar sprongen Rik Wielink (junior), Andreas Verwaal (sportklasse) en Nicole Vernhout (Vrouwen Elite) ook mee. De andere renners (met name nieuwelingen) reden lekker mee in het peloton.
Na 40 km koers moest eerst het peloton afsprinten. Wouter Engelmann werd daar 9e en Boris Rauwerdink werd in de sprint 10e. Bij het afsprinten van de kopgroep liet Rik Wielink het lopen en werd zo 8e. Nicole Vernhout werd in de eindsprint uiteindelijk 3e.
Volgende week is de laatste keer dat er in Deventer gereden wordt.
Het was wel een hele snelle wedstrijd. De kopgroep reed met een gemiddelde snelheid van 44,2 km/u (bron mylaps gegevens van de baan zelf, maar ook diverse "Strava files"). De achtervolgende groep reed nog altijd met een gemiddelde sneheid van 42,1 km/u (gegevens uit Trainingpeaks en Strava)


Video van deze wedstrijd: http://www.youtube.com/watch?v=fmQw-9OEgtI

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn UTC [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/