Adelaar Forum
http://www.adelaar.org/forum/

ATT presteert goed bij 3banentoernooi
http://www.adelaar.org/forum/viewtopic.php?f=32&t=108
Pagina 1 van 1

Auteur:  Martin [ Ma Nov 04, 2013 10:07 am ]
Titel:  ATT presteert goed bij 3banentoernooi

Zondag 3 november is in Omnisport de eerste manche van het 3-banentoernooi gereden. Een wedstrijdserie met wedstrijden in Apeldoorn, Sloten (17 november) en Alkmaar (1 december). (www.3banentoernooi.nl)
Namens het ATT stonden een aantal junioren aan de start, en ook Phaedra Krol, nu nog in de kleuren van de Hanzerenners, maar volgend jaar met Adelaarlicentie rijdend, stond bij de nieuwelingen meisjes aan de start.

De eerste wedstrijd was voor de nieuwelingen meisjes. Phaedra Krol reed in de puntenkoers en eindigde met 10 punten op de tweede plek achter Meike Uiterwijk Winkel van de Peddelaars Hoogeveen. Vervolgens reed Michelle de Graaf bij de junior vrouwen/elite vrouwen/masters de scratch. Zij viel deze wedstrijd een aantal keren aan en reed een paar keer een gat geheel dicht naar de ontsnapte masters. Die inspanning moest ze op het einde bekopen en finishte als 12e en laatste in deze wedstrijd. Daarna kwamen de junioren mannen voor het eerst in actie. In een volle wedstrijd (met de maximaal toegestane 24 renners) wisten Stijn Geluk (2) en Lars Mosterd (1) punten te halen en eindigden daardoor op de 9e en 13e plaats. Luc Grefte finishte als 15e en Wouter Engelmann wist naar de 18e plek te sprinten.

De tweede wedstrijd voor de nieuwelingen meisjes was een scratch. In een millimetersprint (fotofinish) werd Phaedra Krol uiteindelijk verslagen door Kirstie van Haaften. Door haar twee tweede plaatsten neemt Phaedra wel de koppositite in in het tussenklassement en mag de volgende wedstrijddag in de witte leiderstrui rijden. Michelle de Graaf moest in haar puntenkoers het beter doen dan in de eerste wedstrijd. Dat lukte prima. Met een 7e plek in de wedstrijd deed ze het goed. In het algemeen klassement staat zij nu 5e. De junioren reden een scratch. Zoals altijd een interessante snelle wedstrijd. Luc Grefte reed een bekeken race en spaarde zijn krachten tot het einde. Met een jump in de laatste paar ronden snelde hij naar de 5e plaats. Stijn Geluk werd 14e vlak voor Wouter Engelmann die 15e werd. Lars Mosterd eindigde als 18e. In het algemeen klassement (alleen de plaatsen 1 tm 15 zijn gepubliceerd) staat Luc Grefte nu 10e en Stijn Geluk 14e.

De derde wedstrijd telde niet mee voor het klassement maar was daarom niet minder spectaculair. Een Madison. Eerst mochten de junioren. Hier reed Luc Grefte met Jurriaan Vos (UWTC De Volharding) en Lars Mosterd met Dennis Pronk (TWC ’t Verzetje). De laatsten werden met 3 ronden achterstand uit de wedstrijd genomen, maar Luc en Jurriaan reden steeds voorin mee. Gelukkig hadden onze teams geen last van de valpartij van het koppel Arjan Arentsen en Mitchell Cornelisse die tijdens een aflossing hard vielen. (gelukkig zonder erg). Uiteindelijk werden Luc en Jurriaan in de laatste sprint die om de 3e plek in de wedstrijd ging 5e. Toch een goed resultaat voor deze jongens die voor het eerst een Madison reden. Vervolgens reden alle vrouwen, van nieuwelingen tot elite, een madison. Opvallend hier het goede rijden van het koppel Phaedra Krol/Marit Cent (AWV De Zwaluwen), beiden eerste jaars nieuweling meisje, dat verdienstelijk 4e werd in deze wedstrijd met ook elite en junior vrouwen. Michelle de Graaf en haar koppelmaatje Anne Huinen (RTV De Bollenstreek) werden 5e. Wouter Engelmann (die zijn koppelmaat Jaimy vd Velden Dos Santos donderdag geblesseerd de training zag staken en dus niet mee kon doen) en Stijn Geluk reden met de renners die niet koppelden een Afvalkoers. Wouter ging er helaas als eerste uit, en Stijn volgde hem direct de volgende ronde.

Het was een mooie dag, met goede wedstrijden. Over twee weken rijden ze weer, dan in Amsterdam, maar eerst wordt volgende week in Alkmaar het NK Omnium gereden.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn UTC [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/