De AJT toerclub verkende alvast de 2e etappe van de Tour

Door Ot de Graaf

 

Op zondag 28 juni was het zover. Met de bus van de Adelaar zijn wij naar Utrecht gereden. We waren met 5 jeugdrenners uit categorie 1 en 2. De fietsen pasten allemaal achter in de bus. En wat gingen we daar doen? De eerste etappe uit de Tour de France fietsen. 75 kilometer.

 

Het was echt heel druk met fietsers. Meer dan 13.000 fietsers deden mee. Bij de start hebben we eerst een Tour de France wielrenshirt opgehaald. Daarna gingen we van start. Maar we moesten echt heel lang wachten omdat heel veel fietsers tegelijk weg wilden fietsen.

 

Wij hebben gereden in onze clubkleren. Daardoor vielen we lekker op. Langs de kant van de weg stonden heel veel mensen. Zij moedigden ons aan.

Toen we net onderweg waren mochten we op de snelweg fietsen. Daar reden geen auto’s want die was afgezet.

 

Onderweg gingen we een keer stoppen. Toen kregen wij een banaan, krentenbol en een zoet cakeje. Ook konden wij de bidon vullen met sportdrank.

 

Onderweg hebben we af en toe een valpartij gezien. Gelukkig was van ons niemand gevallen.

 Tourversie Utrecht

Het was een supergave dag. Alleen moesten we bij de finish weer heel langzaam fietsen. Aan het eind zijn we allemaal op het podium op de foto gegaan. Toen we terug bij de bus waren stond de kilometerteller op 83 kilometer.

 

Op de terugweg zijn we nog gestopt voor een ijsje bij de McDonalds. Het was een hele leuke dag.

 

Groetjes Ot de Graaf

 

Deze Adelaars reden mee:

Steven Kluft

Peter Kluft

Merijn Steg

Menno Steg

Ot de Graaf

Roelof de Graaf

Liam Melody

Justus Willemsen

Guido Willemsen