Wielertrainer 2 opleiding bij De Adelaar zelf volgen?

Fiets je met veel plezier bij De Adelaar of Bar-End? Wil je eigenlijk wel iets meer doen voor de club? Vind je het leuk om anderen ook lekker te laten fietsen?

We zijn aan het inventariseren met Bar End of het mogelijk is de opleiding "Wielertrainer 2" bij De Adelaar te geven. Dichtbij huis, in vertrouwde omgeving. Een aantal leden (7) heeft al aangegeven daar wel oren naar te hebben, maar we kunnen natuurlijk altijd meer mensen gebruiken die gekwalificeerd zijn.

De opleiding bestaat uit 4 (zater)dagen opleiding vanuit het clubhuis verspreid over een periode van 4-5 maanden. Tussendoor kun je je opdrachten bij de diverse trainingsgroepen van De Adelaar of Bar-End uitvoeren.

Heb je hier oren naar, neem dan contact op via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderstaand nog wat extra info over de opleiding. 

 

De wielertrainer 2 staat voor de uitdaging ervoor te zorgen dat de wieleractiviteit 'loopt'. De activiteit

moet de garantie bieden dat de sporter de wielersport beleeft, speelt en leert. Wanneer de organisatie

niet loopt betekent dit dat sporters kunnen afhaken en dat de sportomgeving onveilig kan worden.

Plezier in de sport is een belangrijke voorwaarde.

De wielertrainer 2 is werkzaam binnen verenigingsverband in de discipline baan/fietscrossen/mountainbiken/veldrijden of wegwielrennen en enthousiasmeert de sporters in hun sportieve en sporttechnische ontwikkeling. Het is ook mogelijk dat een wielertrainer 2 assisteert bij door de KNWU landelijk georganiseerde clinics / trainingen. De wielertrainer 2 werkt op basis van door hoger gekwalificeerde wielertrainers opgestelde trainingsprogramma’s en/of onder leiding van minimaal wielertrainer 3. De wielertrainer 2 besteedt vooral aandacht aan technische aspecten en het begeleiden van sporters. Hierbij heeft de wielertrainer 2 een rol bij het bewaken van waarden en normen, de veiligheid en hygiëne. Daarnaast speelt de wielertrainer 2 een rol bij het werven van sporters en vervult

een meer assisterende rol in de wielervereniging.Wielertrainers 2 die dit ambiëren kunnen zich verder ontwikkelen tot wielertrainer 3.

Bij De Adelaar hebben we een aantal WT3 trainers die je zullen begeleiden tijdens en na je opleiding.