55+ programma

55+ fietstochten seizoen 2017 van De Adelaar.

Donderdag

Vertrekpunt

Route Richting

6 april

S

Teuge

20 april

M

Loenen

4 mei

S

Emst

18 mei

M

Hoenderloo

1 juni

S

Zutphen

15 juni

M

Garderen

29 juni

S

Terwolde

13 juli

M

Eerbeek

27 juli

S

Epe-Schaveren

10 aug

M

De Kribbe

24 aug

S

Laag Soeren

7 sept

M

Oene/Heerde

21 sept

S

Verrrassingstocht

S= vertrek "De Stolp" Violierenplein 101
M= vertrek "Mandala" Sportlaan 2
De starttijd is 10:00 uur, verzamelen vanaf 9:30 uur.
Contactpersoon: Rob Kampes, tel. (055)5419859 of (06)53911957


Fietsen is goed voor de gezondheid.

Apeldoorn heeft een prachtige omgeving die zich er bij uitstek voor leent om met de fiets te verkennen. En wat is leuker dan dat samen te doen met anderen. Als u dat wilt dan kan dat, want wielervereniging De Adelaar organiseert in samenwerking met de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) een fietsprogramma voor 55+. Een fietsprogramma dat speciaal voor u is opgezet zodat u samen met anderen op de fiets uw conditie kunt verbeteren. Het programma bestaat uit fietstochten van 30 – 40 km. op de gewone fiets. Elke veertien dagen wordt er gefietst in groepsverband onder leiding van vrijwilligers van De Adelaar. Zij kennen de omgeving van Apeldoorn op hun duimpje. Het tempo waarin wordt gefietst is zodanig dat iedereen die dat wil hieraan kan meedoen. En natuurlijk is er onderweg tijd voor een rustpauze met een kopje koffie. Fietsen is goed voor u. Niet alleen goed voor uw gezondheid. U komt tijdens het fietsen ook in contact met anderen of misschien wel met oude bekenden. Gezond en gezellig dus. Daarom is in vele gemeenten het fietsen voor 55+ inmiddels een groot succes.

 

  • U ademt frisse buitenlucht in
  • U voelt zich fitter
  • U slaapt lekkerder
  • Uw gewicht blijft beter onder controle
  • Uw spieren en gewrichten blijven soepel
  • Het is goed voor hart, bloedvaten en bloeddruk
  • U bouwt meer afweer op tegen ziekten


Meefietsen?

Als u mee wilt fietsen hoeft u zich niet van tevoren op te geven. U kunt zich gewoon melden bij de start.

Fietstips

Fietsen in groepen is even wennen. Veilig fietsen vraagt van u dat u zich van een aantal zaken goed bewust bent. Zorg voor voldoende afstand en houd goed zicht op de weg voor u. Dat geldt vooral tijdens het praten met de fietser naast u. Kijk elkaar tijdens het praten niet aan, maar blijf recht vooruit kijken. Ga vooral niet plotseling remmen. Ook niet als u tijdens het fietsen iets verliest. Als u gaat remmen doe dat dan zo rustig mogelijk en geef achterliggers een signaal door uw arm omhoog te steken. Als u moet stoppen wordt er altijd op u gewacht.

Als u van het fietsen wilt genieten is het belangrijk dat u goed op de fiets zit. Zorg ervoor dat uw gewicht goed verdeeld is over uw zadel en stuur. Let ook op de zadelhoogte en de stand van het stuur. Ga bij twijfel desnoods even langs bij uw fietsenmaker.

Vertrekplaatsen en starttijd

 

De fietstochten worden georganiseerd vanaf begin april t/m september en starten elke veertien dagen op donderdag. Afwisselend wordt gestart vanuit:

Verzorgingstehuis Mandala, Marezatenstraat 7, Apeldoorn (055) 357 91 00 en

Wijkcentrum De Stolp, Violierenplein 101, Apeldoorn (055) 541 44 42.

De starttijd is voor alle ritten 10.00 uur. Vanaf 9.30 uur bent u welkom voor een gezellig kopje koffie. Rond 14.00 uur bent u weer terug bij het vertrekpunt.

Kosten

Om mee te fietsen hoeft u geen lid te zijn van De Adelaar. Ook voor de kosten hoeft u het niet te laten. De kosten bedragen 1 euro per fietstocht. Uw vrijwillige extra bijdrage van 1 euro willen we graag investeren in het fietsen voor de jeugd bij de Adelaar.


Om te onthouden

Het fietsen gebeurt in groepsverband onder leiding van vrijwilligers van De Adelaar.

Het deelnemen aan de fietstochten geschiedt geheel voor eigen risico. De normale verkeersregels zijn van toepassing. Uw consumpties zijn voor eigen kosten. Bij slecht weer wordt er bij de vertrekplaats beslist of er gefietst gaat worden.


De Adelaar

De Adelaar is opgericht in 1933 en telt bijna 500 leden. De doelstelling van de vereniging is het stimuleren van recreatie- en wedstrijdfietsen in de ruimste zin van het woord voor jong en oud. De Adelaar is aangesloten bij de NTFU.
Wilt u meer weten over De Adelaar, vraag dan informatie aan bij Ben Keizer 06-37419143 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Coordinatie 55+ fietsen: Rob Kampes (055)-5419859 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.