Trainingsweekend ACT Gerolstein

Afgelopen weekend van 22 t/m 25 maart was er voor het ACT een trainingsweekend gepland in Gerolstein Dld samen met de nieuwelingen/junioren van het ATT en de nieuweling/junior dames van het district OOST.

Voor het ACT namen daaraan deel: Niels van Otterloo, Ronald Puttenstein, Wouter Nijkerk, Johan Wagenaar en Dennis Blankespoor. Guus Gerrits zou ook mee maar moest helaas op het laatste moment afzeggen ivm een opspelende kies na een wortelkanaalbehandeling.

Als trainer ging mee Hans van Oijen. Omdat Hans aangaf het niet alleen te kunnen wist hij mij over te halen om ook mee te gaan. Ik had nog geen ervaring met trainingsweekenden maar wilde mij laten verrassen en ervaring opdoen.

Ronald, Johan, Wouter en Dennis vertrokken al op vrijdagmorgen naar Gerolstein om ook deze dag al een training te kunnen afwerken. Hans, Niels en ik vertrokken vrijdag aan het eind van de middag naar Gerolstein.

’s Avonds aangekomen was het al een gezellige boel in de bungalow van Ronald en cs. Zij hadden er een training van 3 uur opzitten en waren aan het bijkomen. Fietsen binnen en overal kledingstukken. De plannen voor de volgende dag werden gemaakt. ’s Ochtends achter 2 auto’s en ’s middags een andere route met mij als voorrijder, uiteraard in de auto, om de weg aan te geven. De mannen wisten de weg echter beter dan ik waardoor ik hen soms kwijt was en weer diende om te draaien om ze te achterhalen.

Door het heuvelachtige gebied, ik was nog niet zo bekend met de Eifel, moesten de mannen constant op en af. Ik heb daar diep respect voor hen gekregen omtrent hun inzet en het feit dat zij het nog vonden meevallen ook. Ook gelet op de koude temperaturen en de harde wind. Voor Dennis als eerstejaars was het ook behoorlijk afzien maar deed naar vermogen mee. Mooi was te zien hoe de groep rekening hield met elkaar onderling.

Intussen was het ons ook gebleken dat er in het Waldferienpark Gerolstein prima toefen was en de verzorging voor wat betreft eten en drinken uitstekend was.

Zaterdagavond werden plannen gemaakt voor de zondag. Toen wij de volgende ochtend wakker werden bleek echter dat het was gaan sneeuwen. Tijdens het ontbijt begon het steeds harder te sneeuwen waardoor trainen op de weg onmogelijk was geworden. Besloten werd om uit Gerolstein te vertrekken en te kijken of er in Apeldoorn nog wel getraind kon worden. Alles werd ingepakt na het ontbijt en werd de terugreis begonnen. Dit bleek nog niet zo eenvoudig te zijn want door de (recente)sneeuwval en al die hellingen was het erg glad op de weg en moest er zeer voorzichtig worden gereden. Hoewel wij onderweg naar de snelweg nog wel een auto tegen een boom naast de weg zagen staan lukte het ons om op de weg te blijven. Dichter bij de snelweg gekomen was het ook minder gaan sneeuwen en was de weg steeds beter bereidbaar. Gelukkig maar.

Door het tijdsverschil met de aankomst in Apeldoorn had een gedeelte zijn intrek al genomen thuis bij de fam. Nijkerk dus werd er daar verzameld. Besloten werd om Dennis, die de pijp inmiddels al aardig leeg had, fietsend naar zijn huis in Harskamp te begeleiden om daarna achter 2 auto’s nog op weg te gaan van Otterlo naar Hoenderloo en Schaarsbergen en weer terug naar Apeldoorn.

Weer bij de fam. Nijkerk teruggekeerd werd het weekend afgesloten. Voor Ronald, Johan en Niels echter nog niet want zij gingen de volgende dag nog het parcours voor de klassieker van 30 maart in Veendam verkennen.

Kortom voor mij een zeer leerzaam weekend en constatering dat de ACT renners een hechte groep geworden zijn die duidelijk zijn schouders eronder zet om de finale van de clubkampioenschappen te behalen voor De Adelaar om ook in die finale een goed resultaat neer te zetten. Ik ben trots om van de groep een onderdeel te mogen zijn en met mijn mogelijkheden een bijdrage te kunnen leveren aan de doelstelling van De Adelaar.

De ploegleider in spe

Hennie Heijnen