Johan en Ronald 7 en 8 in Drogeham

Johan Wagenaar en Ronald Puttenstein zijn vandaag 7e en 8e geworden in de klassieker voor de Clubcompetitie De Ronde van Kerspelen in Drogeham Friesland.

Samen met Niels en Wouter reed het team vandaag een attente koers. Er moesten 5 ronden van 34,5 km worden verreden en 2 kleinere ronden van 7 km.

Bij het naderen van de 2 kleinere ronden was er een kopgroep van 4 renners en probeerden aanvankelijk 3 renners vanuit het peleton naar die kiopgroep te rijden waaronder Johan en Ronald.

Vanuit het peleton konden nog 2 renners bij Johan en Ronald aansluiten maar de kopgroep werd niet meer ingehaald. Uiteindelijk kon de groep van Johan en Ronald voor de 5e plaats sprinten.

Johan werd daarin knap 7e en Ronald 8e.

Met deze prestatie verdiende het ACT weer de nodige punten voor het ploegenklassement.

Van de 10e plaats in de tussenstand zijn wij geklommen naar de 5e plaats in dat klassement.

Klasse jongens.

Morgen rijden Thomas en Johan voor deze competitie nog een tijdrit in 's-Heerenberg en dan volgt als laatste wedstrijd op 13 en 14 juli de tweedaagse van Venhuizen.

Het ACT heeft nu al zoveel punten behaald dat een finaleplaats vrijwel zeker is zodat wij ons op dat finaleweekend in september kunnen gaan voorbereiden.

Het beschikbaar hebben vandaag van de bus, tent en stoelen van sponsor Stappenbelt heeft mogelijk zeer motiverend gewerkt.