Eindklassement Clubcompetitie 2013

Als laatste wedstrijd voor de clubcompetitie 2013 stond afgelopen weekend de 2 daagse van Venhuizen op het programma met de onderdelen Ploegentijdrit, kleine omloop (ca. 116 km) en als afsluiting de grote omloop (ca 166 km).

Door verschillende oorzaken kon uiteindelijk worden deelgenomen met de 4 renners Niels van Otterloo, Johan Wagenaar, Wouter Nijkerk en onze amateur Daniel Bijlenga.

Er namen 24 ploegen deel aan deze 2 daagse. de teams van de Regio Noord en een aantal ploegen met een "wildcard".

Omdat er geen enkele speelruimte meer was omdat de tijd van de 4e telde werd de ploegentijdrit 's middags als laatste geeindigd. Dit was ingecalculeerd en kon de pret niet drukken.

's Avonds werd de 2e etappe afgewerkt. Het meest opvallende werd hier de prestatie van Daniel die hij leverde. Al vanaf de 2e ronde moest hij door omstandigheden in het peleton lossen uit dat peleton en kwam tussen de auto's te rijden. Van opgeven wilde hij echter niets weten en knokte zich steeds weer terug naar voren. Dan sloot hij weer aan en werd bij een versnelling weer gelost. Hij bleef echter volhouden. In de voorlaatse ronde lukte het hem om weer aan te haken bij de laatste groep in de wedstrijd en bereikte uiteindelijk in die groep de finish waardoor hij ook de volgende dag weer mocht starten. Niels werd knap 17e, Johan 66e, Wouter, 91e en Daniel 105e.

Zondagmiddag werd de grote omloop verreden.

Daniel kwam in de 2e ronde weer in een situatie zoals de dag ervoor. Nu bleek echter dat hij de dag ervoor zoveel jasje had uitgedaan dat deze keer het aan kracht ontbrak waardoor hij uitstapte. Geen schande Daniel. Prima inzet en karakter getoond.

Niels, Johan en Wouter konden zich redelijk goed in het peleton of de onstane groepjes handhaven.

In de 2e helft kreeg Wouter het even moelijk en kwam tussen de auto┬┤s terecht. Wouter toonde deze keer ook weer over karakter te bezitten en bleef volhouden. Tot ieders verbazing zat Wouter bij een volgende doorkomst bij de verzorgingspost plotseling weer voorin een grote groep.

Alle drie bereikten zij de finish, werden geklasseerd ( Niels 30e, Wouter 40e en Johan 75e) en daardoor werd de ploeg opgenomen in het eindploegenklassement. Weliswaar als laatste en 18e ploeg maar dit betekent wel dat er 6 ploegen niet in staat waren om met voldoende renners te finishen. Ook een prachtige teamprestatie.

Na deze wedstrijd kon het eindklassement ploegen clubcompetitie 2013 Regio Noord worden opgemaakt.

Wij hebben daarin onze 10e plek kunnen handhaven en zijn daardoor definitief geplaatst voor het finaleweekend in september.

Hieronder de eindstand┬▒

1 West-Frisia                                 147

2 NWVG Groningen                        141

3 WV Otto Ebbens                           79

4 Stormvogels Veendam                  71

5 WV de Kannibaal                          71

6 WV de Hanzerenners                    69

7 AWV de Zwaluwen & CRT Raalte    69

8 OWC Oldenzaal                            69

9 Kanjers voor Kanjers                    68

10 ARTV de Adelaar                        64

11 WV de IJsselstreek                     63

12 WTC de Amstel & UWTC Uithoor  61

13 HRTC & BRC Kennemerland        28

14 LWVdeFriescheLeeuw&WVOlymp 28

15 Ulysses - Team Amsterdam        26

16 WV Eemland Eemland                22

17 WV Noord-Holland                     18

18 ZWC-DTS & WV Alcmaria           15

19 Meteoor Assen-Roden & Pedd       8

20 WV WoonExpo Kapenga               4

15/07/13

Ploegleider Hennie Heijnen