Tamara de Graaf 2e op NK Omnium Baan

Succes vandaag voor nieuwelinge Tamara de Graaf. Op het NK baan Omnium haalde zij de 2e plaats

Na een overwinning op de Scratch, een 2e plek in de Puntenkoers, een 6e op de Deens afvalling en met een 3e tijd op de indivuduele achtervolging kwam ze net tekort voor de overwinning, maar is natuurlijk de tweede plek ook een uitstekende prestatie. 

 

 

Bij de nieuwelingen jongens werd Philip Heijnen 6e, Jesper Oost 11e, Rick Hezeman 13e, en Yorick Wever 18e.

De uitslagen van de meisjes zijn nog steeds niet (maandag 18 januari 21:00 uur) gepubliceerd.

Training Zondag 17-1 ook afgelast.

Het zit niet mee. Het heeft gesneeud vannacht en gevroren, en op plaatsen waar niet gestrooid is kan het spekglad zijn. Daarom is het niet verantwoord om met een groep in de ochtend te gaan trainen en is besloten de training af te gelasten. Vanochtend reden de strooiwagen ook al weer en dat is geen goed teken.

Wellicht dat het in de middag iets beter wordt, dan kun je zelf nog een stukje gaan, anders is de indoortrainer een alternatief.

 

 

ATT Training van 16 januari afgelast

In verband met regen en (verwachte) sneeuw, in combinatie met temperaturen rond de 1 graad, gaat de training van vandaag, 16 januari niet door.

De weersverwachting voor morgen is gelukkig een stuk beter, dus morgen een nieuwe kans!

ATT training 3 januari afgelast

In verband met de (miezer)regen en de dalende temperatuur richting het vriespunt is besloten om de gezamenlijke ATT training van vandaag niet door te laten gaan. De kans op onderkoeling is te groot.

Advies: ga op de roller/stationaire trainer thuis een uurtje fietsen, met na 15 minuten 4 x een interval van 4 minuten rond je omslagpunt (wedstrijdtempo) met daar tussen 4 minuten rust. Aan het einde rustig uitfietsen.

zondagochtend 8:00 uur beslissing doorgang training ATT

Zondagochtend 3 januari nemen we om 8:00 uur de beslissing of de training van het ATT (begint om 9:30 uur vanaf Omnsiport) doorgaat. Op dit moment zijn de weersvoorspellingen te variabel en laten alles nog open (sneeuw, ijzel, regen, droog.....). Morgenochtend weten we meer.

Eerste internationale wedstrijd ITD Team in Luxemburg met 2 Adelaarjunioren

Vandaag zondag  20 december, is bekend geworden dat twee junioren van de Adelaar aan de start zullen staan van de UCI 1.1. wedstrijd Grand Prix Bob Jungels, georganiseerd door onze zustervereniging UC Dippach Cycling Team op 20 maart 2016.

Het International Talent Development Team zal bestaan uit 2 Belgische renners van Rudyco Janatrans, 2 Franse renners van CC Villeneuve St. Germain Soissons Aisne en 2 junioren van AR&TV De Adelaar.

Het zal in het seizoen 2016 de eerste gezamenlijke wedstrijd zijn van het International Talent Development Team. Grote voordeel van dit samenwerkingsveband is o.a. dat de gehele logistieke organisatie voor deze buitenlandse wedstrijd in handen ligt van onze partnervereniging UC Dippach.

Druk weekend ATT met o.a. veldrijden en NK's op de baan

Het was weer een druk weekend voor de ATT-ers die op vele fronten in de weer (en wind) waren.

Tijdens de GOW veldrijden in Oldenzaal reden zaterdag 14 november de Adelaars Bart Klein Nienhuis (wordt lid in 2016 en zal voor zijn vereniging De Peddelaars Aalten blijven rijden) en Marnick Duivelshof (lid, maar rijdend voor OWC) en Arvin Bloem (lid maar rijdend voor ETP Zutphen) hun wedstrijd. Ze werden resp. 8ste, 10de en 13de. Bij de Vrouwen reden de junioren Tessa Paardekooper (lid, maar rijdend voor de Stofwolk) en Kiki van Asselt (Lid, maar rijdend voor Bar-End). Zij werden 10de resp. 20ste.

In Rhenen werd op dezelfde dag ook een cross gereden. Daar werd junior Joren Bloem (lid, maar rijdend voor ETP Zutphen) verdienstelijk 2e. Bij de vrouwen stonden juniores Anne van Rooijen, Laura de Brouwer en Maaike de Heij mee. Laura werd 26e, Anne 18e. Maaike de Heij is de afgelopen tijd behoorlijk op dreef. Na een goede wedstrijd vorige week op het zware parcours in het Orderbos reed ze donderdag de internationale cross in Niel en was zelfs in de vrouwenwedstrijd op tv te zien. Ze werd daar zeer goed als juniore 14e en wist in dezelfde ronde te blijven als de winnares Sanne Cant. In Rhenen werd ze in deze combinatiewedstrijd 4e. Een prima prestatie.

In Alkmaar werden in het Sportpaleis dit weekend diverse officiele en onofficiele NK's gehouden. Zaterdag was er het NK derny's. En hier ook een filnk aantal ATT-ers aan de start. Bij de nieuwelingen jongens reden Rick Hezemans en Philip Heijnen beiden in de finale. En hoe! Beiden reden een prima race (gegangmaakt door resp. Peter Mohlman en Fred Buitenhuis) en haalden beiden het podium. Philip won de wedstrijd en Rick werd uiteindelijk in een spannende wedstrijd 3e.

 

Bij de junioren stond Alden Chazan (lid, maar rijdend voor Tempo Veldhoven) aan de start. Echter wist hij de finale niet te bereiken.

 

De vrouwen reden een gezamenlijke wedstrijd. Nieuwelingen, Junioren, Beloften en Eliterenners door elkaar. Aan de start nieuwelinge Juliet Eickhof en juniore Phaedra Krol. Helaas wist Juliet de finale in deze zware wedstrijd niet te halen, maar Phaedra wel. In die finale werd ze uiteindelijk 5e.

 

Zondag waren er ploegenachtervolgingskampioenschappen en teamsprint kampioenschappen. En ook hier weer een aantal renners aan de start.

Ploegenachtervolging

Bij de nieuwelingen jongens reed Philip Heijen mee in een team met daarin ook Jesper Oost (KWC Kampen), Jarik Bos (WV IJsselstreek) en Steijn Lamberink (WV Hardenberg). Bij de kwalificatie reden ze de derde tijd, maar in de finale mislukte de start en reden ze continu achter de feiten aan. Ze werden uiteindelijk 4e.

 

Bij de meisjes nieuwelingen stond Tamara de Graaf aan de start in een team met Eva Jonkers (WV Noordwesthoek), Gaby Gieskes (Restore Cycling) en Cathalijne Hoolwerf (WV Het Stadion). En ze waren het snelste team. Dus een mooie eerste plaats voor Tamara en haar collega renster.

 

Bij de vrouwen/juniorvrouwen stond Phaedra Krol samen met Carolyn vd Herikhuijzen, Bianca Lust en Brigitta Roos aan de start. In de strijd om de 3e plaats misten zij echter het podium en werden 4e.

 

Teamsprint.

Bij de nieuwelingen jongens stonden Philip Heijnen en Yorik Wever aan de start.  Zij wisten in hun eerste gezamenlijke optreden op de 7e plaats te eindigen.

Bij de nieuwelingen meisjes wederom Tamara de Graaf aan de start, nu samen met Zarah de Haan (WV Noord Holland). En wederom stond er geen maat op de meiden. De snelste combinatie van allen in de baan, en dus een eerste plek en Nederlands Kampioen. Een prima resultaat.

 

Junioren/Elite (gezamenlijke wedstrijd)

Bij de vrouwen wist juniore Janne Tiktak (die bij de selectie in Papendal traint) de tweede plek te behalen samen met Lauriene van Riessen. Winnares werd (hoe kan het anders) Elis Ligtlee met Hetty vd Wouw.

 

Ondanks dat de baan in Apeldoorn door omstandigheden gesloten is en de rest van het seizoen blijft, weten we toch prima resultaten te halen. Dit wordt natuurlijk mede mogelijk door de acties die de baancommissie onderneemt om de renners toch op de piste te krijgen. En daar hebben we natuurlijk veel waardering voor.

 

ATT toegetreden tot het International Talents Development Team

Vandaag, zaterdag 3 november is het ATT in Lokeren (Belgie) toegetreden tot het ITD Team. Een internationaal samenwerkingsverband van een aantal Europese wielerverenigingen.

Het doel is om wielertalenten kansen te gaan geven zich verder (internationaal) te ontwikkelen. Daarvoor is een strategie in ontwikkeling die zich het komende jaar zal uitrollen en waarbij jonge, talentvolle renners, zowel jongens als meisjes, van de deelnemende verenigingen de kans krijgen om zich internationaal te kunnen meten met hun leeftijdsgenoten in andere Europese landen. Daarmee wordt de renners een veel gevarieerder programma geboden met wedstrijden in Belgie, Noord Frankrijk en mogelijk ook Luxemburg en Duitsland.

Niet alleen de sportieve ontwikkeling wordt hierbij gestimuleerd maar ook het leren om internationaal samen te werken, communicatie in een andere taal en het vergroten van de zelfstandigheid worden hiermee bevorderd.

We zullen hier binnenkort meer over gaan melden.

Mooie woorden voor Sam Ligtlee in "Wielersport"

In de "Wielersport" van deze maand staan mooie woorden van Bondscoach Steve McEwen over Adelaar-junior Sam Ligtlee.

"Op dit moment zijn Sam (Ligtlee) en Hetty (van der Wouw) de snelste Nederlandse junioren uit de geschiedenis van het baansprinten. Of Sam sneller is dan Theo Bos destijds? Ja, er is niemand sneller dan hij. Sam en Hetty hebben PR's gereden op het WK in Kazachstan, terwijl de baan daar langzaam was. Om een stapje te zetten in zijn ontwikkeling gaat Sam mogelijk naar de Wereldbeker in Hong Kong" 

 

Sam fietst al sinds de opening van Omnisport op de baan. In de jeugdlessen van Sylvia Embsink en John Hommes leerde hij de kneepjes van het baanwielrennen en onder de vleugels van de KNWU in Papendal heeft hij die verder ontwikkeld onder leiding van Bondscoach Steve McEwen. Een deelname als eerste jaars belofte (sinds 1 oktober 2015) aan een Wereldbekerwedstrijd is natuurlijk een prachtige beloning.

Maaike de Heij wint eerste GOW wedstrijd

Op zaterdag 10 oktober vond in prachtige weersomstandigheden de eerste wedstrijd uit het GOW cyclocross circuit plaats in Zutphen op het terrein van ETP. 

Bij de vrouwen (waarbij nieuwelingen, junioren en elite rensters in één categorie starten) hadden we direct een winnaar op het podium. Juniore Maaike de Heij reed in deze wedstrijd naar een prachtige eerste plek. Junior Kiki van Asselt (Bar End, maar ook lid van De Adelaar) werd 4e. ATT-ers Laura de Brouwer werd 13e en Sanne Vermeer haalde met een 18e plek ook de top 20. Een mooi begin van deze competitie.

Bij de nieuwelingen jongens reden Jurgen Seelen en Marnick Duivelshof (OWC, maar ook lid van De Adelaar) mee. Jurgen reed een prima wedstrijd en leek op het podium af te stevenen, maar helaas gooide materiaalpech roet in het eten en kreeg hij een DNF achter zijn naam. Marnick werd 27e.

 

ATT in 't Veld

Na afsluiting van het wegseizoen zijn er enkele renners die naadloos het veld in duiken.

Zaterdag 3 oktober reed Laura de Brouwer bij de nieuwelingen meisjes een wedstrijd in Vorseslaar. Ze werd daar 21e.

Op zondag stond Jurgen Seelen aan de start bij de Superprestige in Gieten. En of het nu de weg is, de baan of het veld, hij vindt alles leuk. En zo reed hij naar een 21e plaats. Een prima prestatie bij deze internationale wedstrijd.

Maaike de Heij reed ook in Gieten mee met de junior vrouwen. Een prima 7e plaats wist ze te behalen.

 

Laura                             Maaike                            Jurgen

 

ATT sluit wegseizoen af met NCK

Zaterdag 26 spetember was met het NCK de afsluiting van het wegseizoen. Een mooie happening in Dronten waar onze vereniging maar liefst 5(!) teams aan de start had. Van jeugd tot en met elite. 

Goed om te zien hoe de jeugd zich ontwikkeld. Goede resultaten in de breedte bij de jongens in categorie 7, (Rick, Yorick en Dennis) die al een heel jaar goed rijden, aangevuld met een sterke cat. 6 man (Bram) gaf een mooi resultaat. Leuk om te zien hoe het team al samen in de warming up bezig zijn. En dan podium rijden met een derde plaats is natuurlijk super goed!

Trots op de nieuwelingen meiden Laura, Tamara, Babette en Sanne. In een jongenscategorie moeten uitkomen, ik denk zelf als jongste team, en dan toch 34 km lang met zijn 4-tjes bijna 39 km/u rijden.... petje af.

De jongens reden ook een mooie rit. Goed teamwork van Luc, Wouter, Freek en Thomas. Mooie lijnen, goede aflossingen. Ze mogen dan wel niet bij de snelsten rijden (28e van de 52 teams) maar ze zetten wel een mooie teamprestatie neer door met zijn 4-en te finishen. Goede sfeer onderling, en leuke jongens.

De Elite dames, aangevuld met juniore Michelle reden ook een prima rit. Kwamen wat moeilijk in hun ritme, maar om in je eerste jaar toch 10e te worden.... petje af.
En het is altijd leuk om de elite heren er bij te hebben. Goede sfeer, lachen, grappen maken. 

Kortom, gisteren stond er echt een vereniging aan de start. En dat is mooie om daar in mee te draaien.

Op naar het volgende seizoen. Op dit moment al volop in de voorbereiding, met name wat betreft een internationale samenwerking die er aan staat te komen met teams uit België, Frankrijk en Denemarken. We gaan bezig om de aansluiting bij dit team volgend jaar vorm te geven met deelname aan internationale wedstrijden in (Noord West)Europa. Maar ook door op andere manieren van elkaar te profiteren. Trainingsopbouw, methodieken, trainingskampen en dergelijke. De komende maanden gaat dit allemaal vorm krijgen. Een mooie uitdaging!

ATT training wegens extreme weersomstandigheden afgelast

Wegens de extreme weersomstandigheden hebben we besloten de training van vanavond niet door te laten gaan. Het is te warm om een zinvolle training af te werken.

 

Junioren Etappewedstrijd “Acht van Bladel”

Wouter Engelmann en Luc Grefte hebben van 26 t/m 28 juni mee gedaan aan de internationale etappewedstrijd voor junioren in Bladel, de Acht van Bladel. Zij deden dat in het team van het KNWU District Oost, samen met Luuk Lohuis en Lars Olde Meierink van OWC Oldenzaal en Maarten Lubbers van De Peddelaars Aalten. Aan de start stonden 32 ploegen met in totaal 171 renners.

Vrijdag 26 juni werd de eerste etappe over 106 km verreden. Draaien en keren rond Bladel met in Netersel een vervelende kasseienstrook. Alle renners zaten goed in het peloton, waaruit Luuk Lohuis met 12 anderen wist te ontsnappen en uiteindelijk 12e wist te worden. Lars Olde Meierink zat in het tweede peloton dat op anderhalve minuut finishte en Luc, Wouter en Maarten zaten in de derde groep die op ruim 4 minuten binnenkwam. Luc bleek onderweg last te hebben gekregen van zijn maag en na finish bleek hij zijn maaginhoud niet binnen te kunnen houden. Hij is bij terugkomst in het hotel direct naar bed gegaan en we moesten hopen dat hij de volgende dag weer op zou kunnen stappen.

Zaterdag stond er een lange etappe van 120 km op het programma. Luc  wilde ondanks zijn problemen toch van start gaan. Er waren 3 grote omlopen van 40 km te rijden met weer een aantal kasseienstroken. Bovendien stond er een behoorlijk windje, dus het beloofde een mooie etappe te worden. De eerste 50 km bleef de groep goed bijeen. Er waren wel ontsnappingen, maar grote verschillen werden er niet gemaakt. Na 50 km echter moest Wouter uitwijken voor een valpartij voor hem en reed daardoor tegen een paaltje aan de zijkant van de weg. Hij heeft nog een goede 30 km geprobeerd met een defecte fiets (stuur) door te fietsen, maar de achterstand op het peloton was te groot geworden en teleurgesteld moest hij de wedstrijd verlaten. Het peloton was ondertussen in stukken uiteen geslagen en ook Luc en Maarten waren daar het slachtoffer van. Luc (die de avond ervoor niet gegeten had en ook in de ochtend nauwelijks iets binnen had kunnen krijgen) kwamen in een groep van ongeveer 25 renners in de derde groep terecht. Met nog ruim 50 km zouden ze stevig door moeten fietsen om in de wedstrijd te blijven. Intussen was het Luuk Lohuis wederom gelukt om voorin te zitten en uiteindelijk werd hij 15e in deze etappe op 40 seconden van de winnaar. Lars Olde Meierink werd 46e op bijna 3 minuten. De kleine groep van Maarten en Luc verloor uiteindelijk in 50 km slechts 4 minuten op het eerste peloton en wisten onderweg flink wat renners die hadden moeten lossen uit het peloton op te rapen. Een prima prestatie dus. En belangrijker, nog 4 renners namens de ploeg nog in de wedstrijd. In het ploegenklassement stonden we nu op de 15e plaats.

Zondagochtend werd de 3e etappe van 95 km verreden. 3 omlopen van ruim 30 km. Luc was nog steeds niet 100% en voor hem zou het weer een spannende etappe worden. Gelukkig had hij zaterdagavond voor het eerst sinds donderdag weer een kleine warme maaltijd kunnen nemen, maar goed was het nog steeds niet. Ook nu in het begin een hectische koers waarin een groep van 5 weg wist te rijden. En aan de achterkant van het peloton werden door de hoge snelheden en het warme weer de eerste renners al snel gelost. Alden Chazan (ook lid van De Adelaar, maar rijdend voor Tempo-Bruns Veldhoven) was slachtoffer van een valpartij. Gelukkig kon hij na een lange achtervolging wel weer aansluiten bij de laatste groep in de wedstrijd. Want in de laatste ronde brak het peloton weer in diverse stukken. Luc zat in het eerste deel en werd op 41 seconden van de winnaar 72e.

Zondagmiddag stond de afsluitende tijdrit van 9,5 km op het programma. Voor de top van het klassement een spannende aangelegenheid want de eerste 8 renners (met daarbij op de 8e plek Luuk Lohuis) stonden binnen 45 seconden van elkaar. Bij de start veel “gedoe” rond de materiaalcontrole. Veel tijdritfietsen die tijdens de afgelopen DK’s en NK’s waren goedgekeurd werden nu afgekeurd. En ook de fiets van Luc doorstond deze test niet. Zijn zadel moest naar achteren. Gelukkig was dat snel te herstellen. Luc was blij dat hij deze laatste etappe bereikt had en was niet meer in staat om echt maximaal te gaan. Toch wist hij met een tijd van 13:28 een 63e plek te bereiken. Uiteindelijk won Marten Kooistra (Nederlands kampioen tijdrijden) en had hij met een tijd van 11:57 bijna een halve minuut voorsprong op de nummer twee en drie. Maar hij kwam net 4 seconden te kort om het eindklassement te winnen. Dat werd gewonnen door Yannick Detant. En derde werd Bob Olieslagers. Luuk Lohuis werd uiteindelijk 9e, Lars Olde Meierink werd 41e, Maarten Lubbers eindigde op de 81e plaats, en Luc werd uiteindelijk ondanks zijn maagproblemen 92e van de 171 gestarte renners. Een resultaat waarmee hij, gezien zijn fysieke problemen, tevreden kan zijn. Helaas moest Wouter dus met materiaalproblemen opgeven. In het ploegenklassement eindigde de ploeg van District Oost op de 13e plaats.

Jurgen Seelen 3e in Klimcriterium Brunssum

Een dag na het NK reed Jurgen een wedstrijd uit de KNWU Klimmerstrofee in Brunssum. Jurgen zat lekker in de wedstrijd maar een valpartij zorgde (alweer) voor een schifting in het peloton en Jurgen kwam in de tweede groep. Toch wist hij in de eerste groep van 11 renners terug te komen en in de eindsprint was een derde plek het maximaal haalbare. Weer een podiumplaats voor een ATT renner en de eerste keer dit seizoen voor Jurgen die daarmee zeer tevreden was.

NK weg Junioren Vrouwen

Als laatste van de 4 "bloedgroepen" van het ATT waren de junior vrouwen bij het NK in Emmen aan de beurt. Aan de start stonden Michelle de Graaf en Maaike de Heij samen met nog 63 junior vrouwen. Ook hier het beeld van ontsnappingen maar eigenlijk niemand die echt weg wist te blijven. Ook Michelle de Graaf niet die het een keer solo probeerde. Ze kreeg maximaal 40 seconden voorsprong, maar moest uiteindelijk buigen voor het peloton. In de laatste twee kilometer wist Nicole Steigenga zich nog los te maken en met 15 meter voorsprong wist zij het kampioenschap binnen te slepen. Voor Michelle zat er niet meer dan een 23e plaats in en Maaike werd uiteindelijk 53e.