NK Nieuwelingen Exloo

Vandaag, zaterdag 16 juni, was het NK voor nieuwelingen in Exloo. Namens de Adelaar mochten 4 renners starten. Arjan Arentsen, Wouter Engelmann en Luc Grefte bij de jongens, en Michelle de Graaf bij de meisjes. Helaas moest Luc de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan wegens ziekte.
Om 9:30 uur was de start van de meisjeswedstrijd voor 59 km. Michelle kon in de eerste ronde van 24 km goed bij het peloton blijven, maar helaas moest ze daarna het peloton laten gaan. Na 40 km werd ze uit de wedstrijd gehaald.

Om 12:30 uur moesten Wouter en Arjan van start. Hier het verslag van Wouter.

Vandaag was het nk in exloo.
Er waren 165 deelnemers aan de start en ik stond mooi voorin bij de start, maar helaas werd er geloot en ik had de pech om bijna helemaal achterin te starten.
We waren nog geen 100 meter onderweg en de eerste druppels vielen al. We moesten in totaal 83 km rijden en dat werd verdeeld over 6 rondes. als de ene ronde is geweest dan gingen we gelijk door naar een ander rondje en zo wisselde zich dat steeds af dus we kwamen de ene keer de ene kant de finish straat binnen en de andere keer de andere.
Ik bleef de eerste 2 rondes bij het grote peloton maar toen begon het keihard te regenen/hagelen. Er kwam een grote valpartij (een beetje achterin) het peloton waardoor ik met een paar anderen helemaal stil stonden.
Met een groepje van ongeveer 11 man hebben we geprobeerd terug te komen en hebben vollebak gereden, onderweg kwamen we arjan tegen die langs de kant met materiaal pech stond. Hij sloot bij ons aan en zijn na ongeveer 48 km uit koers gehaald. Toen ik uit de koers was gehaald reed ik ongeveer net in de top 100e positie.
Uiteindelijk zijn er iets van 75 gefinisht. De gemiddelde snelheid van de winnaar bedroeg bijna 43 km/u

Winnaar werd Jouke Schelling uit De Kwakel, voor Marc Bolhoven uit Purmerend en Jordi Talen uit Spijkenisse.