Wegseizoen ATT nu echt begonnen, zowel voor de jongens als de meiden

Nadat een deel van de meiden vorige week al in Strijen de eerste "grote" wedstrijd hebben gereden, is nu ook voor de jongens het seizoen begonnen.

 

Vorige week in Strijen wist bij de nieuwelingen meisjes Phaedra Krol (28) al een mooie uitslag te rijden, en zondag reden een aantal meiden in Nieuwcuijk. Phaedra Krol werd hier 30e, maar ook Tamara de Graaf (42e), Sanne Vermeer (43e), Caya Krol (44e) en Laura de Brouwer (48e) wisten in de uitslag te rijden.

De nieuwelingen jongens reden zondag hun eerste klassieker, de Koepelrace in Lierop. Aan de start stonden Jurgen van der Aarssen, Freek van Rossum en Daan Vegter. Voor Jurgen en Daan hun eerste klassieker. Na 5 km was er een valpartij en wisten de 19 renners die voor de val zaten weg te komen en die zijn niet meer terug gezien. Jurgen en Freek wisten zich in de tweede groep te handhaven en Daan wist zelfs vanuit een derde groep weer bij de tweede groep aan te sluiten. In de eindsprint om de 20e plaats wist Freek uiteindelijk 30e te worden, haalde Jurgen de 33e plek en eindigde Daan op de 41e plaats. Alle drie dus mooi gefinisht.

De junioren zouden de Omloop van het Lage Land in Zaandam rijden, maar helaas door een aantal blessures was het niet mogelijk een team op te stellen.

 

Onderstaand enkele foto's van de Koepelrace in Lierop en de wedstrijd in Nieuwcuijk

 

Freek, Daan en Jurgen in Lierop:

 

 

Phaedra en Caya Krol in Nieuwcuijk