Omloop van Noordwest Overijssel

Zaterdag 28 maart werd de Omloop van Noordwest Overijssel verreden. Normaal gesproken al een zware wedstrijd, maar vandaag was er sprake van een heroische uitvoering.

 

Om 10 uur starten de nieuwelingen. Daan Vegter, Freek van Rossum en Jurgen Seelen stonden aan de start namens De Adelaar. Zij reden de race gelukkig nog in droge omstandigheden. Maar al wel met een straf windje. Maar de jongens konden zich prima handhaven. Jurgen reed prima mee in de derde groep die uiteindelijk na ruim 2 uur koers op 6:42 minuten na de winnaar binnen kwam en werd 36e. Daan en Freek zaten daar iets meer dan een minuut (op 7:54 van de winnaar) achter en werden respectievelijk 63e en 74e.

 

De junioren begonnen hun wedstrijd om 14:00 uur, en op dat moment begon het hard te regenen en wakkerde de wind ook verder aan. Opmaten voor een heroische wedstrijd, waar van de 170 gestartte renners slechts 37 renners de finish wisten te bereiken. Luc Grefte moest al snel de wedstrijd na een aanrijding met een collega renner verlaten. En ook Thomas de Weerd werd op de dijk naar Zwartsluis uit de wedstrijd gehaald. Wouter zat in de 3e groep, maar door het verkeerd nemen van een rotonde raakte hij het contact met zijn groep kwijt. Na 60 km koers werd hij ook uit de wedstrijd gehaald. Dat het zwaar was blijkt wel uit het feit dat de laatste renner die 37e werd op meer dan 10 minuten van de winnaar Dennis van der Horst, die in zijn woonplaats deze zware wedstrijd wist te winnen, over de streep kwam.