Volta Limburg Classic

Zaterdag 4 april werd in Zuid Limburg de Volta Limburg Classic gehouden, een koers die vroeger bekend stond onder de naam "Hel van het Mergelland". Ook dit jaar een UCI 1.2 koers met deelname o.a. van Lotto Jumbo, BMC, Roompot, CT De Rijke en nog een aantal Pro Continentale Teams.

Dit jaar was ook aan dit evenement een klassieker voor Junioren gekoppeld. Een grote omloop over 19 km die 3 keer gereden moest worden met daarin de klim naar St Geertruid, en een aantal kleinere omlopen van 7 km. Namens de Adelaar stonden Wouter Engelmann, Luc Grefte en Thomas de Weerd aan de start. Het weer was in Zuid Limburg niet best. Koud, 4 graden en stromende regen bij de start. Na de eerste doorkomst zaten de jongens prima in het peloton. Wouter zat voorin, en Luc en Thomas daar niet ver achter. Maar in de eerste omloop sloeg het noodlot toe. Wouter reed lek, maar de wissel geschiede door de mechanieker van de neutrale wagen niet echt goed, waardoor zijn ketting zich vastdraaide. Pas na 4 minuten kon hij zijn wedstrijd vervolgen, maar dan weet je het wel als wielrenner.... ze zijn gevlogen.

Bij zijn terugtocht kwam hij Thomas tegen. Die was in een scherpe bocht in de afdaling van St. Geertruid naar Eijsden onderuitgegaan en zat van boven tot onder onder het slijk (mergel). Voor beiden was de wedstrijd voorbij.

Luc zat op dat moment in de 3e groep, maar moest in de volgende ronde in de afdaling deze groep laten gaan. Door zijn tekort aan training en wedstrijden (is pas sinds half maart weer in trainings na een operatie eind januari) wist hij dat uitrijden al heel moeilijk zou worden, en zijn doel was om minimaal een uur in koers te blijven. Dat is gelukt. Hij heeft ruim 40 km koers meegedaan voordat hij uit koers genomen werd. 

Geen resultaat dus, maar de jongens hebben wel een mooie wedstrijddag gehad op een volgens hen prachtig parcours.