Ronde van Gouda, nieuwelingen/junior vrouwen

Zaterdag 4 april reden een aantal meiden van het ATT de Ronde van Gouda op het prachtige parcours van de plaatselijke wielervereniging Excelsior.

Hier werd gereden door zowel de nieuwelingen meisjes, als de junior vrouwen. Bij de nieuwelingenmeisjes stonden behoorlijk wat Adelaarrenners aan de start. Laura de Brouwer, Pauline Cordia, Tamara de Graaf en Sanne Vermeer. Bij de junior vrouwen stonden Michelle de Graaf en Aimee Freijsen aan de start.

Onderstaand wel een verslag van Michelle de Graaf en ook een actiefoto van haar.

 

Op zaterdag 4 april reed ik mijn eerste koers van het seizoen in Gouda.
Ik wilde er niet te veel van verwachten omdat ik alleen nog maar trainingswedstrijdjes had gereden, en mijn doel was dus in eerste instantie om hem lekker in het peloton uit te rijden. Het was gelukkig droog maar er stond wel aardig wat wind. Tijdens de wedstrijd waren het vaak dezelfde meiden die in de aanval gingen, maar niemand kwam weg.
Zelf probeerde ik ook nog een keer weg te rijden, waarna ik meteen een behoorlijk gat had, maar tevergeefs, ik kreeg niemand mee en het peloton liet me niet rijden.
Uiteindelijk reden 3 meiden weg (Anne Huinen, Maaike Boogaard, en Merel Hofman) en bleven deze keer wel een gat houden.
Gedurende de wedstrijd pakten we ze niet meer terug en kwam het op een eindsprint, waarbij ik verrassend 3e werd van het peloton,
een 6e plaats dus voor mij! Maandag nieuwe kansen in Berghem :)
 
En Tamara heeft over deze wedstrijd het volgende te zeggen:

Wedstrijd is Gouda gereden, startte helaas weer helemaal achteraan maar bij start mooi naar voor gekomen. Na een aantal rondes 3 meiden weg. Hele wedstrijd voor in peloton meegereden en paar keer proberen weg te rijden zonder succes. Helaas niet in de gaten gehad dat het laatste ronde was ( ivm ronde gedubbeld door 3 koplopers en de wedstrijd werd ingekort) dus sprint niet volle bak meegereden maar toch een 8e plek & prijzengeld.

 

Foto Michelle de Graaf

Foto Tamara de Graaf
Nieuwelingen:
8e Tamara de Graaf
35e Sanne Vermeer
36e Pauline Cordia
47e Laura de Brouwer
Junioren:
6e Michelle de Graaf
DNF Aimee Freijsen