ATT nieuwelingen: Ronde van Oploo

Vandaag 5 april, reden Phillip Heijnen en Daan Vegter een wedstrijd in Oploo.


Een uitdagend parcours van 3.2 kilometer, met net genoeg wind om het lastig te maken. De zon scheen volop maar het kwam tot vlak voor de start niet boven de 7 graden.

Vanaf het begin werd er onrustig gekoerst met af en toe een poging om weg te komen. Maar iedereen werd teruggehaald op het lange rechte stuk met meewind.

Bij de premiesprint in de 10e ronde ontstond er een kleine breuk. Philip was er snel bij en kon het gaatje dichtrijden. Er ontstond een kopgroepje van vier man.

Daan zat net even wat naar achteren en miste deze, uiteindelijk definitieve, slag. Vanaf de kant was het duidelijk dat Philip een van de drijvende krachten was in deze kopgroep. In een paar ronden hadden ze een minuut te pakken en was de voorsprong groot genoeg om weg te blijven.

 

De laatste ronde werd er in de kopgroep flink gestreden en uiteindelijk werd Philip 4e na een prachtig gereden wedstrijd. Daan finishte in het peloton.

 

Onderstaand het verslag van Philip

Vandaag eerste wedstrijd van het seizoen. De benen voelde goed bij het inrijden. Met nog 18km te gaan ben ik met 3 andere jongens weggereden hebben de voorsprong liep elke ronden zeker met 15 seconden op. Uiteindelijk in de laatste ronde kwam we op het stuk waar de meeste wind stond daar demarreerden de 3 andere jongens ik was er toen weer na toe gereden en toen ik erbij ging er weer een en ik kon niet meer. Uiteindeljk 4e geworden in mijn 1ste wedstrijd bij de nieuwelingen. Aan de streep hadden we tussen de 1 minuut 20 en de 1 minuut 30 voorsprong. Ben zeker tevreden over de wedstrijd. Volgende week 1ste klassieker hopelijk rij ik daar zo goed als vandaag.

 

Uitslag:

4e Philip Heijnen

23e Daan Vegter