EPZ Omloop van Borsele, junior mannen

Naast de 3 daagse voor junior vrouwen organiseerde het wielercommitee 's Heerenhoek ook een klassieker over 127 km voor junior mannen. Op een omloop van 24 km welke 4 keer werd gereden en een plaatselijke omloop van 10 km welke de renners 3 keer moesten rijden.

Aan de start stonden Thomas de Weerd, Wouter Engelmann en Luc Grefte. Al snel bleek het gevaar van de Zeeuwse smalle wegen. Veel valpartijen. En dus veel "jagen" om weer bij het peloton te komen. Wouter gaf na afloop aan dat dit zijn zwaarste wedstrijd ooit was geweest, met het telkens weer terugkomen bij het peloton. Dat kon Thomas beamen want na 60 km zat zijn wedstrijd erop. Toch maakt hij stappen, want dit was na anderhalf uur koers. Zo lang had hij het nog niet volgehouden. Voortuitgang dus.

Luc zat wat "makkelijker" (voor zover je daarvan kunt spreken) in de eerste groep en was zelfs nog een keer in een ontsnapping met Bob Olieslagers (TWC Pijnenburg). Echter na 100 km was er een "Shimano neutrale auto" moment in de koers. Een neutrale materiaalwagen moest het peloton passeren en daardoor werd het op de smalle Zeeuwse wegen lastig. Een paar renners maakten wat onverwachte bewegingen waardoor Sil Faber (Woonexpo Kapenga Drachten) viel en Luc in een diepe greppel naast de weg terecht kwam. Nadat hij weer uit deze greppel (2 meter diep!) was geklauterd bleek het niet meer mogelijk te zijn terug te keren in het peloton.  Einde wedstrijd dus. Erg jammer terwijl het zo goed ging.

Wouter heeft het in het peloton volgehouden. Een peloton dat uiteindelijk wel 20 man zag ontsnappen en met een voorsprong van 2:20 minuten zag finishen. Een 64e plaats voor Wouter, prima gedaan. Ruim 3 uur harde koers met een gemiddelde van 42,7 km/u. Een mooie wedstrijd.