Flevotour 2015 Nieuwelingen & Junioren

Zaterdag 9 mei werd vanuit Kampen de nieuwelingen/juniorenklassieker "Flevotour" gereden. Dit jaar een bijzonder zware editie door de harde wind die door de polder blies. Windkracht 5 met uitschieters naar 6 beloofde een harde wedstrijd.

Bij de nieuwelingen Daan Vegter, Freek van Rossem en Jurgen Seelen aan de start. En alle drie wisten ze te finishen. Het peloton was in een flink aantal groepen uiteengeslagen, maar de Adelaars wisten zich prima te handhaven. Jurgen werd 38e, Freek werd 60e en Daan werd 81e.  

De juniorenkoers was een waar slagveld. Hier reden Wouter Engelmann, Thomas de Weerd en Luc Grefte. Het begin van de koers was erg nerveus en kende een aantal (grote) valpartijen. Na 15 kilometer waren er al 5 groepen renners en had de kopgroep al meer dan een minuut voorsprong op de tweede groep. Wouter en Luc zaten in de 4e groep en deze wist lang de achterstand te stabiliseren. Na 60 km vonden Luc Wouter, 2 renners van Restore Cycling en 2 andere het genoeg en waagden de sprong naar de 3e groep van ongeveer 20 renners  die ongeveer 400 meter voor hen reed. Zij leken te slagen in hun poging, maar op het moment dat ze vrijwel aansloten waren bij deze groep werden groep 3 en 4 tegelijk uit de wedstrijd gehaald omdat hun achterstand op de eerste groep boven de 5 minuten was gekomen. Toen waren er nog 35 renners in koers...... Een eerste groep van 16 renners, en een tweede groep van 19 renners.  Uiteindelijk wisten slechts 33 renners te finishen. Een waar slagveld dus, waar Gijs Meijer van Monkeytown de sterkste was. Op de tweede plaats zijn clubgenoot Yanick Detant en op de derde plaats ook een renner van Monkeytown, Mel van der Veekens. De tweede groep finishte uiteindelijk op ruim 6 minuten en de laatste renners kwamen op ruim 9 minuten binnen.