Philip Heinen koerste in Frankrijk....

Hier een bericht van Philip over zijn wedstrijd in Watten dat vlak bij Duinkerken in Frankrijk ligt.

 

Gister (hemelvaartsdag)een wedstrijd in Watten ( Frankrijk ) gereden. 
Van te voren met pap het parcours rond gelopen om te kijken hoe die liep omdat de benen die dag super voelde, het rondje was 1,3km we moesten 36 rondes ongeveer 40km en had 2 bochten waarvan 1 die midden in de bocht smaller werd, dus het was een mooi parcours waar ik me thuis voelde.
1uur voor mijn start begon het te regenen en dat is de hele wedstrijd door gegaan. Ik had een niet al te goeie start stond op de 3e rij maar wel snel naar voor kunnen komen.
Naar 3 rondes had ik al in de gaten dat ze naar mij keken omdat ze me kende van de baan in Roubaix.
Veel aangevallen toen het begon te hagelen. Ik was ook zeker 3 rondes alleen weg werd bijgelopen door groep van 6 man waarvan 1 meteen wegsprong en wegbleef. 

Alleen omdat ik al veel gaten had dicht gereden dachten die andere jongens "dat doet die nu ook wel even". Ik wist van de baan dat ik de sprint slim aan moest pakken want de Fransen zijn best goeie sprinters.
Ik had me in laatste positie gezet en ben vanuit de laatste bocht meteen aangegaan alleen dit was juist niet slim omdat ze van mij hebben kunnen profiteren. Uiteindelijk 7e geworden van de 37 die zijn gestart en maar 18 gefinisht. Later zei een Fransman tegen ons dat ze niet hadden verwacht dat ik zo hard kon rijden en dat er dis zo weinig waren gefinisht doordat ik het tempo hoog hield in Frankrijk zijn ze gewend om
Im de sprint alles te geven en ook als er iemand weg rijd er snel op te zitten maar ze lieten mij de gaten dichtrijden.
Wel tevreden over de wedstrijd veel geleerd en mezelf ook weer laten zien, op naar de volgende wedstrijd