17 mei Marion Gödde Meisjesronde Dordrecht.

Op 17 mei werd in Dordrecht een bijzondere (nou ja....) wedstrijd gehouden. Een wedstrijd waarin alleen meiden deel konden nemen. Is dat bijzonder? Ja en nee. Elk weekend worden overal wedstrijden alleen voor jongens gehouden. Dus wat dat betreft niet zo bijzonder. Maar (helaas) worden er in Nederland minder wedstrijden voor meiden georganiseerd dan voor jongens. Dus vandaar dat deze wedstrijd zeker heel bijzonder is.

Een groot aantal meiden van het ATT stonden aan de start bij deze wedstrijd, een omnium. Met in de ochtend een tijdrit, en in de middag een criterium. En dan een gezamenlijke uitslag over beide wedstrijden. Bij de nieuwelingen maar liefst 52 meiden aan de start, bij de junioren 17. In totaal dus 69 meiden.

Phaedra Krol schreef onderstaande tekst:

Vandaag hebben bij de nieuwelingen meisjes Phaedra Krol, Caya Krol, Tamara de Graaf, Sanne Vermeer, Anne van Rooijen, Esmee Leerkes, Laura de Brouwer en Pauline Cordia in Dordrecht gereden. Bij de junioren stonden  Michelle de Graaf en Maaike de Heij aan de start. Bij de nieuwelingen stonden 52 meiden aan de start. Na de tijdrit en het criterium werd Phaedra 4e, Tamara 9e (dus 2 meiden bij de eerste 10). Sanne werd 15e, Anne 21e, Caya 27e, Esmee 34e, Laura 35e en Pauline 37e in een sterk deelnemersveld.

Bij de junioren stonden 17 meiden aan de start. Hier behaalde Michelle een sterke 2e plek en Maaike eindigde net naast het podium op een 4e plek. Bij de nieuweling meiden werd Adelaarlid Tessa Paardekooper, die uitkomt voor De Stofwolk, 18e. Alle meiden van het ATT hebben supergoed gereden!

 

Onderstaand nog een extra verslagje van Esmee Leerkes

Vandaag een omnium wedstrijd gehad in Dordrecht.. Met 52 meiden aan de start.. Met de tijdrit niet een hele mooie tijd gereden en uiteindelijk 40ste.. Met het criterium mooi in het peleton gereden en de hele wedstrijd voorin gekoerst.. Jammer genoeg het niet afkunnen maken in de sprint.. Maar toch 25ste geworden.. In het totaal 34ste dus erg tevreden over vandaag!