Districstkampioenschap Oost in 2016 in omgeving Apeldoorn?

Dit jaar heeft er geen Districtskampioenschap in het District Oost plaats gevonden. De aangemelde vereniging kon de wedstrijd niet rond krijgen. Zowel wat betreft organisatie als benodigde vrijwilligers. Dit tot groot verdriet van een groot aantal renners die graag deel hadden genomen aan dit kampioenschap. Op sociale media is hier veel aandacht voor geweest en is er de nodige afkeur over uitgesproken.

Naast de “eer” van het districtskampioenschap kunnen de renners door in de top 3 te eindigen ook nog plaatsing aan het NK op de weg in de mannen categorieën nieuwelingen, junioren, belofte en elite afdwingen. Het kampioenschap gaat dus wel degelijk ergens over.

Als een van de grootste verenigingen in het District Oost denken we dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen en gaan we proberen het DK op 16 mei 2016 naar de omgeving van Apeldoorn te krijgen. We zitten dan een week na de Giro start en dat betekent een extra inspanning van de vereniging die het waarschijnlijk voor de start ook al heel druk gaat krijgen.

Daarom willen we graag nu al weten of er bij leden belangstelling is om te helpen op deze (tweede pinkster)dag in 2016. We vragen een inspanning van maximaal 3 uur. Hierbij denken we natuurlijk in eerste instantie aan leden van onze vereniging, maar ook mensen in de directe omgeving van de renners, die hoogstwaarschijnlijk zelf toch wel aanwezig zullen zijn, zich willen inzetten om deze wedstrijden (in totaal 11 categorieen aan de start tussen 8:30 en 16:45 uur) mogelijk te maken. We zullen deze vraag ook neerleggen bij andere verengingen die ons waarschijnlijk ook wel zullen willen helpen om zo deze wedstrijd te behouden.

De meeste mensen zullen we nodig hebben om het parcours te beveiligen op kruisingen. Deze zullen geheel afgezet zijn. Maar er zijn nu eenmaal mensen nodig om te voorkomen dat hekken toch opzij worden geschoven en er alsnog verkeer op het parcours komt. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.

We moeten dit vroegtijdig weten of het zin heeft om dit te organiseren.om zowel KNWU op de hoogte te gaan brengen, als om de noodzakelijke vergunningen aan te gaan vragen. Zonder vrijwilligers is het niet mogelijk een wedstrijd te organiseren……

Geef nu al aan of je ons wilt steunen bij de organisatie en het ook voor de renners van AR&TV De Adelaar (maar ook van andere verenigingen natuurlijk) mogelijk wilt maken om deze belangrijke wedstrijd te rijden. Geef dat door per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

Op voorhand al bedankt voor uw hulp.