Druk weekend ATT met o.a. veldrijden en NK's op de baan

Het was weer een druk weekend voor de ATT-ers die op vele fronten in de weer (en wind) waren.

Tijdens de GOW veldrijden in Oldenzaal reden zaterdag 14 november de Adelaars Bart Klein Nienhuis (wordt lid in 2016 en zal voor zijn vereniging De Peddelaars Aalten blijven rijden) en Marnick Duivelshof (lid, maar rijdend voor OWC) en Arvin Bloem (lid maar rijdend voor ETP Zutphen) hun wedstrijd. Ze werden resp. 8ste, 10de en 13de. Bij de Vrouwen reden de junioren Tessa Paardekooper (lid, maar rijdend voor de Stofwolk) en Kiki van Asselt (Lid, maar rijdend voor Bar-End). Zij werden 10de resp. 20ste.

In Rhenen werd op dezelfde dag ook een cross gereden. Daar werd junior Joren Bloem (lid, maar rijdend voor ETP Zutphen) verdienstelijk 2e. Bij de vrouwen stonden juniores Anne van Rooijen, Laura de Brouwer en Maaike de Heij mee. Laura werd 26e, Anne 18e. Maaike de Heij is de afgelopen tijd behoorlijk op dreef. Na een goede wedstrijd vorige week op het zware parcours in het Orderbos reed ze donderdag de internationale cross in Niel en was zelfs in de vrouwenwedstrijd op tv te zien. Ze werd daar zeer goed als juniore 14e en wist in dezelfde ronde te blijven als de winnares Sanne Cant. In Rhenen werd ze in deze combinatiewedstrijd 4e. Een prima prestatie.

In Alkmaar werden in het Sportpaleis dit weekend diverse officiele en onofficiele NK's gehouden. Zaterdag was er het NK derny's. En hier ook een filnk aantal ATT-ers aan de start. Bij de nieuwelingen jongens reden Rick Hezemans en Philip Heijnen beiden in de finale. En hoe! Beiden reden een prima race (gegangmaakt door resp. Peter Mohlman en Fred Buitenhuis) en haalden beiden het podium. Philip won de wedstrijd en Rick werd uiteindelijk in een spannende wedstrijd 3e.

 

Bij de junioren stond Alden Chazan (lid, maar rijdend voor Tempo Veldhoven) aan de start. Echter wist hij de finale niet te bereiken.

 

De vrouwen reden een gezamenlijke wedstrijd. Nieuwelingen, Junioren, Beloften en Eliterenners door elkaar. Aan de start nieuwelinge Juliet Eickhof en juniore Phaedra Krol. Helaas wist Juliet de finale in deze zware wedstrijd niet te halen, maar Phaedra wel. In die finale werd ze uiteindelijk 5e.

 

Zondag waren er ploegenachtervolgingskampioenschappen en teamsprint kampioenschappen. En ook hier weer een aantal renners aan de start.

Ploegenachtervolging

Bij de nieuwelingen jongens reed Philip Heijen mee in een team met daarin ook Jesper Oost (KWC Kampen), Jarik Bos (WV IJsselstreek) en Steijn Lamberink (WV Hardenberg). Bij de kwalificatie reden ze de derde tijd, maar in de finale mislukte de start en reden ze continu achter de feiten aan. Ze werden uiteindelijk 4e.

 

Bij de meisjes nieuwelingen stond Tamara de Graaf aan de start in een team met Eva Jonkers (WV Noordwesthoek), Gaby Gieskes (Restore Cycling) en Cathalijne Hoolwerf (WV Het Stadion). En ze waren het snelste team. Dus een mooie eerste plaats voor Tamara en haar collega renster.

 

Bij de vrouwen/juniorvrouwen stond Phaedra Krol samen met Carolyn vd Herikhuijzen, Bianca Lust en Brigitta Roos aan de start. In de strijd om de 3e plaats misten zij echter het podium en werden 4e.

 

Teamsprint.

Bij de nieuwelingen jongens stonden Philip Heijnen en Yorik Wever aan de start.  Zij wisten in hun eerste gezamenlijke optreden op de 7e plaats te eindigen.

Bij de nieuwelingen meisjes wederom Tamara de Graaf aan de start, nu samen met Zarah de Haan (WV Noord Holland). En wederom stond er geen maat op de meiden. De snelste combinatie van allen in de baan, en dus een eerste plek en Nederlands Kampioen. Een prima resultaat.

 

Junioren/Elite (gezamenlijke wedstrijd)

Bij de vrouwen wist juniore Janne Tiktak (die bij de selectie in Papendal traint) de tweede plek te behalen samen met Lauriene van Riessen. Winnares werd (hoe kan het anders) Elis Ligtlee met Hetty vd Wouw.

 

Ondanks dat de baan in Apeldoorn door omstandigheden gesloten is en de rest van het seizoen blijft, weten we toch prima resultaten te halen. Dit wordt natuurlijk mede mogelijk door de acties die de baancommissie onderneemt om de renners toch op de piste te krijgen. En daar hebben we natuurlijk veel waardering voor.