14 juli 2012, Ronde van Hoogeveen (incl.video)

Vandaag is de Ronde van Hoogeveen gereden door Arjan Arentsen, Wouter Engelmann, Lars Mosterd en Luc Grefte. Het was niet best met het weer. Tijdens de rit naar Hoogeveen kwam het water al met bakken uit de lucht vallen. En tijdens het inrijden van de jongens begon het weer te regenen.

Bij de start regende het nog steeds. En aangezien het parcours door het centrum van Hoogeveen ging, met veel klinkers en andere "fantasie-tegels" was het parcours spekglad. Arjan en Luc hadden en goede start en konden zich direct in de kop van het peloton nestelen. Lars hing aan het staartje en in de eerste ronde misten we Wouter. Die bleek onderuit te zijn gegaan in de eerste ronde en kwam op achterstand door.

Luc en Arjan wisten zich goed voorin het peloton te handhaven en Arjan waagde nog een ontsnappingspoging maar werd na twee ronden weer tot de orde geroepen door het peloton. 9 Ronden voor het einde ging op het rechte stuk bij start en finish (op de fantasietegels) een renner van WSV Emmen (Stijn Oost) onderuit. Hij nam in zijn val een aantal renners mee. Ook Luc lag op de grond, echter gelukkig zonder erg naar het zich liet aanzien. Hij kon nog gebruik maken van een ronde vergoeding en nadat hij zijn ketting weer had opgelegd kon hij aansluiten bij het peloton. Een aanlopende rem en wat kleine wonden aan armen en benen zorgden ervoor dat hij het peloton toch in de laatste ronden moest laten gaan. Dat peloton had ondertussen 2 renners laten ontsnappen, Janiek Zandvliet en Peter Lenderink. Deze renners werden niet meer teruggehaald. Peter Lenderink won de eindsprint. In de eindsprint van het peloton kon Arjan net niet meer Justin Timmermans (WSV Emmen) inhalen en werd uiteindelijk 4e. Luc werd ondanks zijn val en zijn mechanische problemen op het einde toch nog 19e, en Lars eindigde op de 24e plaats. Wouter werd 37e van de 54 deelnemers. 14 Renners haalden de finish niet.