31 juli 2012, dag 2 European Junior Cycling Tour, Assen

Een peloton van 150 Nieuwelingen stond vandaag aan de start van de omloop. Het was een nerveuze koers en al snel moest James Trott als eerste opgeven na een valpartij. Helaas vielen meerdere renners op het selectieve parcours in Kostvlies, in de gemeente AA en Hunze.

Halverwege de koers sprongen twee renners weg uit het peloton: Marco-Tapio Niemi en Alexander Becker. Het gat bleef echter klein en toen zij bijna werden gegrepen waren door het peloton besloten drie renners, Steven Schreiber, Vincent Kip en Jelle Nieuwport, de sprong te maken naar de koplopers. Toen zij met zijn vijven aan kop kwamen ging het gas er meteen goed op. Later wist een groep van tien renners het gat nog te overbruggen en zo ontstond er een kopgroep van 15 renners.

Luc reed attent mee in het peloton, dat wel probeerde om terug te komen maar uiteindelijk de 15 moest laten gaan. In de sprint won Thom Martens de strijd om de eerste plek. Luc finishte in het peloton dat nog uit 90 renners bestond op 2:11 van de winnaars. Hij werd daarmee 88e. Dat de jongens doorgereden hebben bleek wel uit de gemiddelde snelheid deze wedstrijd. Dat lag op 41,5 km/u.

 

Bij de nieuwelingen meisjes bleef het peloton lang bij elkaar. Michelle kon hier mooi bijblijven. Echter in de laatste ronde werd het haar net te veel en moest ze lossen. Desondanks was we wel tevreden over haar prestatie. Ze heeft weer een stap vooruit gezet door zo lang bij te blijven. Ze finishte als 41e op 1:20 van de winnaar Marjolijn van 't Geloof.

 

Morgen staat de klassieker "Dwars door Drenthe" op het programma. Een wedstrijd over ruim 79 km (jongens) en 63 km (meisjes) met daarin een kasseienstrook van ruim 4 km tussen Buinen en Exloo.