2 augustus 2012, dag 4 European Junior Cycling Tour, Assen

De vierde dag van de EJCT Assen vond plaats op het TT circuit nabij Assen. Een mooie, breede baan voor de jongens en de meiden. Voor Luc was het kijken hoe het zou gaan. Hij heeft op een aantal plaatsen op zijn lichaam schaafwonden, vooral op elleboog en heup. Afwachten dus.

Vlak voor de start begon het hard te regenen, dat kon er ook wel bij. Voor de bezoekers echter geen probleem, zij konden plaats nemen op de overdekte hoofdtribune.

Luc kende een goede start en zat de eerste ronden goed voorin het peloton. Ogenschijnlijk had hij dus niet zo veel problemen met zijn wonden. De race van de jongens was een snelle. (hoe kan dat ook anders op een race-circuit). Met name op het rechte stuk na start en finish gingen de jongens vooor de wind behoorlijk hard en werden snelheden boven de 55 km/u gehaald.

Uitlooppogingen mislukten allemaal, en dus werd het een eindsprint. Luc finishte keurig gewoon in het peloton en verloor geen tijd.

 

Michelle reed in het dames peloton (junioren en nieuwelingen) en had een prima wedstrijd. Ze kon het peloton goed bijhouden. Ook bij de meiden werd het een eindsprint, en daar liet ze zich goed van voren zien. een 15e plaats was het mooie resultaat, waar Michelle uiteraard zeer tevreden mee was.