16 augustus 2012, Arjan Arentsen wint dernywedstrijd in Ugchelen

Op 16 augustus werd er in het bijprogramma van de "Futurumshop.nl Ronde van Ugchelen" een dernywedstrijd voor nieuwelingen gehouden. Hieraan deden namens AR&TV De Adelaar Wouter Engelmann, Luc Grefte, Lars Mosterd, Arjan Arentsen, Gijs Spaans en Gilian Engberink deel. Maar ook andere renners waren uitgenodigd, zoals Stefan Kreder (inderdaad, het broertje van Raymond en Michel die bij Garmin-Cervelo rijden). Voor de meeste Adelaars was het voor het eerst dat ze op de weg achter een derny reden. 

In het begin van de 25 minuten durende wedstrijd bleef het veld mooi bij elkaar. Steeds wisselende kopposities zorgden voor een aantrekkelijke wedstrijd. Maar halverweg de koers namen Arjan Arentsen en Stefan Kreder afstand van de rest van het peloton, dat het in het warme weer zwaar had. De snelheden lagen dan ook erg hoog, met een gemiddelde van ruim boven de 40 km/u. Arjan en Stefan gingen in de eindsprint uitmaken wie deze wedstrijd zou gaan winnen en dat was uiteindelijk Arjan Arentsen. Stefan Kreder werd tweede, Jordi van Loon werd derde. De overige Adelaarrenners konden geen rol van betekenis spelen, maar waren wel blij meegedaan te hebben. Zo was "local hero" Gijs Spaans uit Ugchelen blij met deze wedstrijd. "Het is natuurlijk leuk om in je eigen woonplaats te rijden en ik heb het beter gedaan dan ik vooraf gedacht had."

 

Het was overigens voor AR&TV De Adelaar een succesvolle avond in Ugchelen want bij de amateurs wist Patrick van Gortel (Adelaarlid, maar rijdend voor STMA) te winnen voor Wouter van Zanten (Ook adelaarlid, maar ook rijdend voor STMA). En de prominentenrace werd gewonnen door erelid Leon van Bon.