25 augustus Klimklassieker in Munstergeleen

Op 25 augustus werd er in Munstergeleen tijdens het "klimweekend" voor nieuwelingen een klimklassieker georganiseerd waar we van de Adelaar met 3 renners mee mochten doen. Deze wedstrijd werd in 2 series verreden. In de eerste serie reden de renners die geen rol van betekenis spelen in het Klimmersklassement van de KNWU en die lager in het KNWU Algemene Nieuwelingenklassement stonden. Wouter Engelmann en Boris Rauwerdink startten samen met 97 andere renners in deze omloop. Een omloop waarin een paar pittige hellingen zaten. Beide jongens hebben het goed gedaan. Boris reeds zijn allereerste wedstrijd dit seizoen nadat hij zwaar gevallen was tijdens een training in maart. Hij heeft bijna de hele wedstrijd uitgereden, maar werd 10 km voor de finish uit de wedstrijd genomen op ongeveer een 50e positie. Wouter zat op dat moment nog in de wedstrijd, en reed met een groep renners achter de kopgroep. Hij finishte uiteindelijk op de 34e plaats. Een mooi resultaat gezien het feit dat er 99 renners van start gingen. Zelf schreef Wouter dit erover:

"Vandaag stond er een klimklassieker in munstergeleen op het programma. Voor de nieuwelingen was de wedstrijd in 2 groepen verdeeld op klimklassements volgorde. Boris en ik zaten samen in 1 groep. Het was een rondje van ongeveer 4,5 km en die moesten we 10 (of 11 ik weet het niet zeker) keer rijden, en er zaten 3 best zware klimmen in, en er stond een super harde wind. Bij de start stonden boris en ik in de achterste helft maar ik wist nog redelijk naar voren te schuiven. Er werd best hard gereden dus kon ik net niet bij de voorste groep aansluiten dus kwam in in een groepje van 7 man. We hebben goed samengewerkt en de afstand tussen de voorste groep en ons beperkt gehouden. Ik heb de wedstrijd gelukkig uitgereden en ben van de 99 renners rond de 34e geworden. meer dan de helft  heeft de koers niet uitgereden."

 

Hier het verslag van Boris: 

 

"De wedstrijd begon om 15:45 en omdat het mijn eerste klassieker was, was ik redelijk gespannen. Het parcours was redelijk zwaar, zeker na een aantal ronden.

Bij de start stond ik ver van achteren en mijn start zelf was ook niet zo goed. Halverwege de eerste ronde reed ik bijna achteraan.

In de 2e, 3e en 4e ronde heb ik op de klimmetjes veel mensen ingehaald. Echter verloor ik helaas steeds veel tijd in de afdaling en de bochten.

Tijdens de 6e ronde reed ik ergens rond de 50e plek, maar ik werd helaas in de 8e ronde, 2 ronden voor het einde, uit koers gehaald omdat ik 4 minuten achter de koplopers lag. Maar al met al ben ik redelijk tevreden over mijn eerste klassieker."


Arjan Arentsen startte in de zeer sterk bezette eerste serie, waar de top van de Nederlandse nieuwelingen aan de start stonden. Ook hier meer dan 100 renners aan de start. 

Voor Arjan Arentsen was die start moeizaam. In de eerste ronde viel hij, waardoor hij aan de achterkant van het peloton belandde. Maar hij vocht zich prima terug. Uiteindelijk werd hij 23e in deze zware wedstrijd waar slecht 34 renners uiteindelijk de finish wisten te bereiken. Ook voor Arjan een prima wedstrijd dus.

 

Volgende week rijden Arjan Arentsen, Lars Mosterd en Luc Grefte de laatste klassieker van het seizoen, De Kleine Omloop van de Veenkolonieen in de omgeving van Veendam