Wegseizoen ten einde, een korte terugblik

Met het NCK als laatste wedstrijd is het wegseizoen al weer afgelopen. Ik weet niet hoe jullie er tegenaan kijken, maar ik vond het ontzettend snel gaan. 

In januari zijn we begonnen op de zaterdag met de duurtrainingen. Soms zat er nog een baanwedstrijd tussen, maar de focus lag al helemaal op de weg. Een grote groep, maar al snel bleek dat wedstrijdrijden toch anders is dan toeren, en een aantal renners hebben de wedstrijdtrainingen niet meer gevolgd. In februari de eerste trainingswedstrijden, en in maart een mooi kamp voor de nieuwelingen in Gerolstein. De renners hebben al aangegeven dat wat er ook gebeurd..... het kamp in Gerolstein moet blijven.

Eind maart de eerste klassiekers. Bij de nieuwelingen werd direct de eerste, De Flevotour, door alle renners uitgereden. En vervolgens een langer rits van wedstrijden. Helaas ook een ongelukje tijdens de training waardoor Nieuweling Boris Rauwerdink lange tijd niet heeft kunnen meedoen. Ook de junioren Nathan Bijlenga en Simon de Regt kregen meer of minder te maken met blessureleed. 

In juni mooie resultaten bij de Districtskampioenschappen, zowel op de weg als bij het tijdrijden. Podiumplaatsen voor Michelle de Graaf.

Bij de criteriums steeds betere resultaten (en ook podiumplaatsen) van nieuweling Arjan Arentsen, die een mooie stap in zijn ontwikkeling heeft gezet. En aan het einde van het seizoen mooie resultaten in de laatste klassiekers en een prima teamprestatie tijdens het NCK waar als absoluut jongste team aan deel werd genomen.

Simon de Regt, Nathan Bijlenga en Jacco Verhaaf zijn vanaf vandaag junior af, en treden toe tot de belofterenners. Vanuit de jeugd komen een aantal renners over, voor wie het rijden van wedstrijden in het algemeen en klassiekers in het bijzonder nog nieuw is, en zij zullen de komende jaren ervaring op moeten gaan doen. Lars Mosterd, Gijs Spaans en Arjan Arentsen zijn nu over naar de junioren. De volgende stap in hun ontwikkeling. Daarnaast slaagde Wout Poulisse voor zijn trainersdiploma WT3 en Martijn Cuppens is daar al een heel end mee en hoopt voorjaar 2013 zijn diploma te halen. Mendel in 't Veld is net begonnen met de opleiding WT3 en hoopt in september 2013 ook gediplomeerd te zijn.

 

Ik wil graag de renners bedanken voor de inzet die ze dit jaar hebben laten zien. Niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook tijdens trainingen. Zeker in het voorjaar toen we keer op keer slecht weer hadden stonden de jongens en meiden toch elke keer maar weer klaar. Maar niet alleen de renners, ook de begeleiders stonden steeds klaar. Op Jerry Arentsen tijdens wedstrijden, Hennie Heijnen tijdens wedstrijden, maar hij verzorgde ook de wedstrijdadministratie kon je altijd rekenen. Martijn Cuppens, Ron Angelier, Hans van Oijen, Wout Poulisse en ikzelf hebben de trainingen (twee keer per week) weer goed verzorgd en de renners een gevarieerd programma aangeboden. Ook hen wil ik hartelijk bedanken voor hun inzet dit jaar.

 

Volgend wegseizoen staan we er weer. Met een nieuwe ploeg. Wat het dan gaat brengen, dat zien we dan wel weer. We zullen het in elk geval goed voorbereiden.

 

Namens het Adelaar TalentenTeam (ATT)

Martin Grefte.