9-10-2012 Arjan 8e in Koppelomnium Alkmaar

Het eerste koppelomnium nieuwe stijl in het wielerstadion Alkmaar kan als geslaagd worden bestempeld. Zestien koppels streden op vier onderdelen met een mooie madison als slot.

De eerste overwinning van dit probeersel van Wim Botman en Bram Imming kwam op naam van het duo Jens Mouris en Roy Pieters. Niki Terpstra en koppelgenoot Nick Stopler eindigden met 2 punten achterstand als tweede.

Ook Junior Arjan Arentsen nam deel aan deze wedstrijden op dinsdagavond. Hij reed samen met Dylan van Zijl (WV Hanzerenners) deze wedstrijden, waaraan ook o.a. de profs aan deelnamen.

Zes wedstrijdonderdelen stonden gisteravond op het programma en het publiek kreeg een geanimeerd avondje voorgeschoteld.

Met telkens een renner per koppel in de baan werd de eerste serie scratch gewonnen door Jens Mouris voor Nick Stopler en Melvin van Zijl. De tweede serie was voor Melvin Boskamp met de taaie Roy Pieters op de tweede en Niki Terpstra op de derde plaats.

 

Vervolgens werd een afvalkoers gereden, en de wedstrijden werden afgesloten met een madison over 100 ronden. Arjan en Dylan, jonkies natuurlijk in dit veld wisten desondanks op de achtste plaats overall te eindigen.

 

Bron: WV Noordholland.