14-10-2012 Landelijk Jeugdtoernooi Omnisport

Vandaag, 14 oktober werd er in het Omnisport een landelijk jeugdtoernooi gehouden. Namens het ATT waren Luc Grefte, Lianne van der Linden en Michelle de Graaf actief.

Voor hen begon het met een scratch over 15 ronden. De wedstrijd kende een rustig begin, en het kwam op de laatste ronden aan. Daar plaatste Luc een felle aanval die alleen door Michel Bodegraven (WV De Peddelaars) geparreerd kon worden en op de finish was het een milimeterkwestie, waarbij Michel iets eerder over de streep kwam. Luc haalde een knappe tweede plek, Michelle werd 8e en Lianne eindigde op de 10e plaats.

In de volgende wedstrijd, een afvalkoers lette Luc direct even niet op, en was tot zijn stomme verbazing de eerste renner die afviel. Foutje dus en een teleurstellende 12e plaats. Lianne werd 11, en Michelle werd 10e. De Adelaars waren duidelijk niet geconcentreerd aan de start verschenen, en dat moest bij de puntenkoers natuurlijk weer goed gemaakt worden. Dat lukte ook goed. Luc behaalde een 3e plek. Helaas ging het met Michelle en Lianne nog niet beter, een 11e en 12 plek waren hun deel.

Daarna kwamen de snelheidsonderdelen. Keirin en Kampfsprints. In de 1e serie keirin met Luc, Michel Bodegraven en Danilo Wattez kwamen de snelste 3 nieuwelingen aan de start. Michel was de snelste, gevolgd door Danillo en Luc. Bij de meiden was Maaike Brandwagt de snelste, gevolgd door Merel Hofman en Michelle werd 3e. Lianne werd in deze serie 5e.

In de Kampfsprint nam Luc revanche op Michel Bodegraven door in een spannende wedstrijd met een mooie aanval vanuit de bovenkant van de baan hem te verrassen en de sprint over 1,5 ronde winnend af te sluiten. Ook Michelle liet zien dat ze in het "vrouw tot vrouw" gevecht haar mannetje stond, en ook zij won haar wedstrijd.

Met deze laatste wedstrijd was het toernooi voorbij, en bleek dat Michelle voldoende punten had verzameld om een 3e plek te behalen. Luc werd overall 4e.

Als toetje (en buiten de Omniumcompetitie) werd nog een 200 meter met vliegende start gefietst. En ook daar lieten Luc en Michelle zien dat ze goed aan het baanseizoen begonnen waren. Zowel Luc als Michelle klokten een PR. Luc reed 13,03 sec. over de 200 meter en Michelle deed dat in 13,94 seconden.  Voor Luc een gemiddelde snelheid van 55,2 km/u en voor Michelle een gemiddelde van 51,6km/u. De tijd van Luc was na die van Michel Bodegraven (12,98 en dus 0.05 sec sneller) de tweede tijd bij de nieuwelingen jongens. Michelle's tijd was bij de nieuwelingen meisjes de snelste tijd. Lianne reed een tijd van 14,90 sec.

Het baanseizoen is weer begonnen, en volgende week nemen een aantal nieuwelingen deel aan je jeugd 3-daagse in omnisport met op vrijdagavond gezamenlijke jeugdtrainingen. Op zaterdagochtend zijn der dernietrainingen voor de jeugd en zaterdagavond en zondagmiddag worden er wedstrijden gereden. Een aanrader om te komen kijken.