ATT actief op diverse wielerbanen

 

Zondag 4 november waren een aantal baanwielrenners van het ATT actief op diverse banen. In Alkmaar werd de GP Duur gereden, in Sloten werd de GP Sprint verreden.

 

Sportpaleis Alkmaar

Om 10 uur vanochtend begon in Alkmaar de GP Duur. Eerst waren de Vrouwen (alle categorieen) aangevuld met de nieuwelingen jongens aan de beurt. De formule is eigenlijk heel simpel. Er worden 5 wedstrijden achter elkaar gereden, en de renners mogen niet uit de baan tussen de wedstrijden. Deze pauze duurt maximaal 5 minuten. Dus de wedstrijden volgen elkaar snel op en het is best een zwaar voor de deelnemers.

Luc Grefte, Wouter Engelmann en Jaimy vd Velden Dos Santos stonden aan de start. De scratch kende een verloop van diverse aanvallen, maar de drie Adelaar bemoeiden zich er eigenlijk niet mee. Tot een paar ronden voor de finish. Luc kwam snel naar voren en twee ronden voor het einde demarreerde hij. Op de finish werd hij nog net bijgehaald door Mel van der Veekens. Jaimy werd in het veld van 16 renners 9e en Wouter werd 11e.

Daarna werd een puntenkoers gereden waar Jaimy zich goed liet zien. Hij snoepte bij de tweede tussensprint 1 puntje weg en ging vervolgens alleen door. Daardoor kon hij ook de volgende sprint winnen. Uiteindelijk leidde dat tot een 5e plaats. Luc werd 7e en Wouter wederom 11e.

In de leidersrace liet Luc zich in het begin goed zien, maar moest daarna toch zich iets rustiger houden. Toch werd hij in deze wedstrijd 4e. De jury was (zonder camera) soms het spoor bijster, en zowel Wouter als Jaimy werden als 11e geklasseerd.

In de afvalrace ging het niet zo goed met de jongens. Een 14e plaats voor Wouter, een 11e plaats voor Jaimy en een 9e plek voor Luc.

Als laatste werd er een wedstrijd over een onbekende afstand gereden. Hier nam Luc direct het initiatief en reed direct met 4 renners weg. De rest van het peloton kon de 4 niet meer achterhalen, en in de laatste ronde plaatste Luc een mooie jump en won de wedstrijd met een aantal lengten voorsprong.

Het waren goede, leuke wedstrijden vonden de jongens en ze waren overall tevreden over hun prestatie. In het eindklassement won Mel van der Veekens (Nieuweling Jongen)voor Daisy Rodenburg (Belofte Dame). Yentl Ruijmgaard (Nieuweling Jongen). Luc werd in het veld overall vijfde en was de derde nieuweling jongen. Podium dus.

 Luc op de derde plaats in Alkmaar op 4.11.2012

Om 11:15 uur begonnen de Elite Mannan, Belofte Mannen en Junior Mannen aan de start. De ATT Junioren Lars Mosterd en Arjan Arentsen moesten het onder meer opnemen tegen Belofte Thomas van Ee en Elite renner Niesl van Otterloo. Dus ook hier 4 Adelaars aan de start.

In de scratch liet Arjan zich direct zien. Hij zat een aantal keren mee in een ontsnapping. Uiteindelijk werd hij 11e in het veld van 24 renners. Lars had het lastig in zijn eerste wedstrijd op de baan, en werd 2 keer gedubbeld. Maar hij bleef strijden om niet als laatste te eindigen, en in een eindsprint luktet dat uiteindelijk nipt.

In de volgende puntenkoers zat Arjan wederom direct goed voorin. Hij was met een kleine groep weg en werd bij de 2e en 3e sprint 3e en 1e. Een mooi aantal punten dus. En hij bleef attent en ook op het einde van de wedstrijd zat hij in de eerste groep. Een mooie 5e plaats in dit veld met eliterenners en beloften was dan ook meer dan goed te noemen.

In de leidersrace ging het nog beter met hem. Hij pakte goed een flink aantal punten mee en tot zijn eigen verbazing werd hij overall 2e! Uitstekend.

Helaas ging de afvalrace iets minder, maar dat is ook logisch te noemen. De wedstrijden volgen elkaar snel op en als 1e jaars Junior valt dat met de hoge tempo's die gereden worden niet mee. Arjan werd 16e en Lars werd 19e. 

In de race om de onbekende afstand was Arjan weer beter bij de les, en hier werd hij overall 9e. Lars eindigde ook hier achter in het veld. Hier was de jury ook het overzicht kwijt en zijn een flink aantal renners als 11e geklasseerd waaronder Lars.

De Deense afvalkoers was de laatste wedstrijd en hier was de jury ook het spoor bijster. Gedubbelde renners werden geklasseerd, dus deze uitslag is met een korreltje zout te nemen. Arjan werd hier volgens de jury 23e, maar volgens de kijkers was hij 12e. Lars werd 20e. (hetgeen waarschijnlijk wel correct is)

 

Uiteindelijk werd Arjan de tweede junior en 14e overall. Maar als je hem als 12e klasseert in de laatste wedstrijd, dan was hij veruit de beste junior, en zou hij overall op een 8e plaats zijn geeindigd. Prima dus.

Lars had een zware dag gehad, maar was weer een ervaring rijker.

 

Velodrome Sloten

In Sloten werd op hetzelfde moment de GP Sprint Jan Derksen gereden, en ook daar een aantal ATT-ers aan de start. Vanuit de uitslagen is onderstaand te herleiden.

Daar werd begonnen met een 200 meter vliegend. Deze werd gewonnen door de Adelaar Belofterenner Jair Tjon En Fa in een tijd van 10,765 sec. 

Junior Daan van Norden werd 11e in een tijd van 11,408 sec. Justin Dirkx werd 14e in 11,659 en nieuweling Sam Ligtlee werd 18e in een tijd van 11,888 sec. Nieuweling meisje Lianne van der Linden werd 45e in 14,827 sec.

Er waren nog meer Adelaars aan de start, Agnes Ronner werd 19e, Elis Ligtlee werd 23e, 

 

Vervolgens werden er sprints gereden van gelijkwaardige renners, en de uitslagen zijn mij niet helemaal duidelijk, maar een aantal dingen zijn wel zeker, Jair Tjon En Fa won het overall toernooi, en Daan van Norden was de beste Junior. Tweede in die categorie was Justin Dirkx. Sam Ligtlee was de beste nieuweling jongen.

 Podium Sloten met Jair en Daan