ATT gaat voor 100% dopefree

 

True Winners presteren 100% Dope Free. Met als ingrediënten vastberadenheid, inzet, karakter, trots en respect. Het overgrote deel van de sporters, jong en oud, topsporters en amateurs, bedrijft hun sport op die manier. Helaas dreigen de prestaties van deze sporters soms onder te sneeuwen onder alle aandacht die er is voor de dopinggevallen.
Deze negatieve aandacht vormt een bedreiging voor de héle sport waar je als sporter niet op zit te wachten. Een positief tegengeluid is juist nú van groot belang en dat is waar 100% Dope Free voor staat:


100% Dope Free betekent nee zeggen tegen doping. Het is een manier van leven waarbij je de verantwoordelijkheid neemt voor een dopingvrije sport en waarbij je op eigen kracht het beste uit jezelf haalt zonder het gebruik van verboden stoffen en methoden die de prestatie bevorderen.

100% Dope Free richt zich op topsporters, maar óók en vooral op jonge sporters op weg naar de top: de generatie van de toekomst. 100% Dope Free is een initiatief van de Dopingautoriteit en de atletencommissie van NOC*NSF en komt vanuit de (top)sport zélf. NOC*NSF ondersteunt de campagne.

Wij, het Adelaar Talenten Team, herkennen ons in dit statement en zullen daarom in alles ons inzetten voor een dopingvrije sport. In onze voorlichtingsavond volgende week zullen we dan ook uitgebreid bij het dopingvraagstuk stilstaan en onze positie duidelijk maken. Steun daarom ook het streven naar een dopingvrije sport en ga naar de website www.100procentdopefree.nl en onderteken ook het anti-doping statement.