Dag 1 NK Baan 2012 ATT

Donderdag 27 december is het NK Baan gestart en ook een aantal junioren en nieuwelingen kwamen de eerste dag in actie. Voor de junioren is het een officieel NK, voor de nieuwelingen zijn er demonstratiewedstrijden.

 

De dag begon met een onofficieel NK op de 250 meter met staande start. Daan van Norden en Justin Dirkx verschenen hier aan de start. En in die volgorde beeindigden ze ook de wedstrijd. Daan werd 1e in een tijd van 19,051 seconden. Justin zat daar bijna 3-tiende seconde achter en werd tweede in een tijd van 19,333. De derde plaats was voor Marc Veldt.

De nieuwelingen meisjes reden een demonstratiewedstrijd op de 500 meter. Daar was Michelle de Graaf namens De Adelaar in een tijd van 40,166 de snelste van alle deelneemsters. Tweede werd Mirthe Lamberink en de derde plaats was voor Maaike Brandwagt. Adelaarrenster Lianne van de Linden werd hier 5e in een tijd van 43,228

Arjan Arentsen reed de indivuduele achtervolging over 3 km voor junioren. Bij zijn eerste start had hij pech door een defect aan zijn fiets, maar hij mocht herstarten. Hij wist uiteindelijk een tijd van 03:50,340 te realiseren en werd daarme 12e. Winnaar werd bij de junioren Nino Honigh in 3:30,177. De tweede plaats was voor Martijn de Jong en derde werd Jaap de Jong.

De nieuwelingen jongens reden een keirin. Helaas hadden van de oorspronkelijk 8 deelnemers er 5 afgezegd, zodat de drie overgebleven jongens (allen Adelaars) alleen een finale "om des keizers' baard" reden. Jammer. Sam Ligtlee won hier voor Luc Grefte en Jaimy vd Velden Dos Santos.

Justin Dirkx en Daan van Norden waren intussen doorgedrongen tot de finale van de Keirin voor junioren. Zij moesten het opnemen tegen Milan Veltman, Patrick van de Duin, Marc Veldt en Igor Hollemans. Lange tijd leek het of Daan van Norden zou gaan winnen, maar uiteindelijk was het Igor Hollemans die er met de trui vandoor ging. Daan werd tweede en Justin eindigde op de 3e plaats. Beelden van deze finale vindt u in onderstaande video van Manfred van Rhee. Eerst staan er beelden van de strijd om plaats 7 t/m 11, na 3:05 begint de finale.