Dag 2 NK Baan 2012 ATT

Vrijdag 28 december stonden er wederom een aantal renners van het ATT aan de start tijdens het NK Baan.

In het bijprogramma was er de 200 mtr kwalificatie sprint voor nieuwelingen meisjes. Voor de Adelaar aan de start Lianne van der Linden en Michelle de Graaf. Michelle zette de snelste tijd neer met 13,793 seconden. Lianne werd 5e in 15,566. In het daaropvolgende sprinttoernooi won Michelle al haar wedstrijden en mocht zich dus winnaar noemen van dit toernooi. Lianne werd ook hier uiteindelijk 5e.

De junioren mannen moesten in de beugels voor hun kwalificatie Scratch. Arjan Arentsen slaagde erin om in zijn serie 8e te worden en zich zo te plaatsen voor de finale. Lars Mosterd lukte dat in dezelfde serie niet. Hij werd 14e in de eindsprint van het compacte peloton en dat was niet niet voldoende voor plaatsing.

De finale van de Scratch, die later op de avond werd gereden was een spannende wedstrijd. Diverse uitlooppogingen (o.a. van Arjan) leiden echter niet tot een "vorentscheidung". Een paar ronden voor het einde slaagde Andre Looij weg te komen uit het peloton en wist uiteindelijk de wedstrijd te winnen. Nino Honingh werd tweede en de derde plaats was voor Stefan Kreder. Arjan vocht zich in de finale naar een prima 6e plaats.

Hieronder kunt u de finale van de Scratch voor junioren in zijn geheel nogmaals zien. De beelden zijn gemaakt door Manfred van Rhee.