Dag 3 NK Baan 2012 ATT

Ook op de derde dag van het NK Baan, zaterdag 29 december kwamen er weer een aantal renners van het Adelaar Talenten Team op de baan van het Omnisport.

Het bijprogramma voor nieuwelingen jongens kende een klein deelnemersveld op de 500 meter. Jaimy vd Velden Dos Santos, Luc Grefte en Sam Ligtlee stonden hier aan de start. En met Sam en Luc wel de nummers 1 en 3 van het kwalificatietoernooi voor het NK. Dus er konden snelle races verwacht worden. Jaimy startte in de eerste rit tegen Michael den Toorn. Hij was goed weg en reed een prima race. Echter liet de tijdwaarneming de jury in de steek. De getoonde tijden (ruim boven de 50 seconden) klopten niet. In de rit daarna moest Sam tegen Luc. Sam kende een bliksemstart en snelde naar een supersnelle 35,011 seconden. Luc kwam daar met 36,803 ruim achter, maar ook dat was nog steeds een snelle tijd.  De problemen met de tijdwaarneming zorgden er echter voor dat je jongens allemaal nogmaals moesten. Jaimy realiseerde in zijn rit 38,884 seconden en werd daarmee 3e. Luc was langzamer dan in de eerste rit met 37,549 en werd 2e. Ook Sam was (iets) langzamer met 35,253 seconden.

Bij de nieuwelingen meisjes reden Michelle de Graaf en Lianne van der Linden een Keirin. Deze werd gewonnen door Mirthe Lamberink, voor Maaike Brandwagt en Lianne. Michelle werd 4e.

 

Bij de junioren konden Lars Mosterd en Arjan Arentsen eerst aan het begin van de middag aan de bak. Zij moesten zich in hun serie kwalificeren voor de finale puntenkoers later op de avond. Arjan en Lars zaten in dezelfde serie en Arjan kwalificeerde zich gemakkelijk met een ronde voorsprong als 3e. Lars slaagde er als 12e in zich net te plaatsen voor de finale.

Deze finale over 100 ronden werd wederom een harde wedstrijd. Bas Tietema van de Hanzerenners nam aanvankelijk een flinke voorsprong door in de eerste sprints veel punten te pakken, maar gaande weg de koers kwam Nino Honingh op stoom. Hij slaagde er uiteindelijk in deze wedstrijd te winnen. Bas Tietema werd tweede en Andre Looij eindigde op de derde plaats. Lars heeft het lang volgehouden in deze wedstrijd, maar werd na 60 ronden door de jury uit de wedstrijd gehaald omdat hij 3 ronden achterstand had. Het is dit jaar echter het eerste jaar dat hij op de baan wedstrijden fietst, dus wel knap dat hij de finale wel gehaald heeft.

Arjan slaagde erin tijdens een sprint een puntje mee te snoepen en eindigde daardoor op de 11e plaats. Voor een 1e jaars junior een mooie prestatie. Dat het een harde wedstrijd was bleek wel uit de tijd. De 25 km (100 ronden) werden in 31:30 minuten afgelegd, een gemiddelde snelheid van ruim 47,5 km per uur.

Onderstaand beelden van de (gehele) wedstrijd, gemaakt door Manfred van Rhee