ATT Training 12 januari in de sneeuw

Vandaag, zaterdag 12 januari stond er voor het ATT een lange duurtraining van 88 km op de kalender. Via De Dellen en Wapenveld over de IJsseldijk terug naar Apeldoorn. Vandaag hadden we ook de beschikking over de ploegleidersauto met daarop al onze reservewielen (4x voor en 4 x achter). Altijd geruststellend om een auto bij je te hebben waar je ook makkelijk fietsen op kunt plaatsen van renners die om een of andere reden niet verder kunnen. Die wielen, dat was maar goed dat we die bij ons hadden. We hebben 4 achterwielen moeten wisselen.

Wederom 20 renners/ster (incl. diverse gasten zoals Winanda Spoor, Barry Simon, Rein de Haan en Bernard van Heck) stonden te popelen om te vertrekken om 9:30 uur bij het clubgebouw. Het was koud in de ochtend. De thermometer gaf temperaturen aan onder het vriespunt, en op het moment dat we vertrekken begint het zachtjes te sneeuwen. Voorbij Emst stopt het met zachtjes sneeuwen en begint het hard te sneeuwen. Grote vlokken vallen naar beneden, en we fietsen door een winterlandschap. De bossen voorbij Tongeren zijn helemaal wit, en aan het einde van de Zuidweg (De Dellen) kijken we uit over een mooie witte heide. 

Maar eigenlijk hebben we daar geen oog voor. Verder naar Hattem en daar bij de fabriek van Euroma de IJsseldijk op. Intussen was het zonnetje gaan schijnen, en in de zon de hele dijk af naar Terwolde. Van daar binnendoor naar De Vecht, Beemte en Apeldoorn. In totaal 88 km in 3,5 uur. Een mooie rit weer.