Nieuwelingen en Junioren ATT actief tijdens Junioreninterland

Het staat er natuurlijk een beetje vreemd op, zo'n titel. Nieuwelingen in een junioreninterland. Maar toch is het waar. Michelle de Graaf, Sam Ligtlee en Luc Grefte hebben de uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de junioreninterland die dit weekend in het Omnisportcentrum wordt gehouden. Michelle rijdt met de duurrenners mee bij de junior-vrouwen, Luc rijdt mee bij de junior-mannen duur, en Sam rijdt de sprintwedstrijden met de junior-mannen mee. Allen hebben de uitnodiging gehad om op deze manier al vast "internationale ervaring" op te doen.

Een flinke stap, van de landelijke nieuwelingen naar de internationale junioren top, maar tot nu toe weren ze zich prima. Michelle heeft een scratch en een puntenkoers gereden, waarbij ze prima zich in het peloton kon handhaven. Ook Luc deed dat bij de scratch, een dernywedstrijd en bij de puntenkoers. Hij kon zich in een wedstrijd over 60 ronden tot 16 ronden voor de finish handhaven en werd pas in de laatste 10 ronden op een ronde gezet. Sam rijdt lekker zijn sprints mee in het juniorengeweld en alle drie doen ze op deze manier de nodige ervaring op. En op deze wijze laten ze De Adelaar ook nog positief zien. Michelle reed bovendien in een gelegenheidssamenstelling met Daphne Hommes en Maaike Brandwagt een ploegenachtervolging over 3 km.

Zondag 27 januari kunt u ze nogmaals zien. Van 10 tot 15 uur zijn er diverse wedstrijden die de deelnemers uit de 8 landen rijden.

 

Daarnaast rijden de sprinters Daan van Norden en Justin Dirkx (beiden wel junior) ook mee bij deze wedstrijden, waarbij Daan goed laat zien waarom hij kampioen van Nederland is.

 

Onderstaand de eerste scratch van Luc Grefte en Michelle de Graaf. Beide renners zijn goed te herkennen, want ze rijden in de clubkleuren. Bovendien de 3 km ploegenachtervolging met Michelle en diverse sprints met Daan van Norden.