Junioren interland Dag 2

De tweede dag van de junioren interland in Omnisport gaf ook weer mooie wedstrijden te zien. Luc Grefte en Sam Ligtlee, de nieuwelingen van De Adelaar die uitgenodigd zijn door de KNWU om zo internationale ervaring op te doen, vormden met de Belg Jordi Vrancken een gelegenheidstrio om zo de teamsprint te rijden. En ze deden het helemaal niet slecht, ondanks het feit dat ze dit nog nooit getraind hadden. Luc opende, Sam reed de tweede ronde en Jordi moest het afmaken. De tijd was uiteindelijk maar 2 seconden slechter dan de sprinttalenten van de KNWU met daarin de Adelaarleden Justin Dirkx en Daan van Norden. Zij wisten een mooie 2e plaats te halen. (tijden volgen nog)

Michelle de Graaf reed daarna een 2 km achtervolging. Voor haar ook de eerste keer dat ze dit in wedstrijdverband reed. En ook zij kon tevreden zijn met haar race.

Luc reed daarna een serie afvalkoers. In een deelnemersveld van 16 renners werd hij uiteindelijk 10e, waarmee hij liet zien in elk geval goed te hebben meegefietst.

 

Michelle was daarna weer aan de beurt in de scratch. Ondanks diverse aanvallen bleef het veld de gehele wedstrijd bij elkaar. Michelle heeft zich in deze wedstrijd niet verstopt en laten zien dat ze prima in deze wedstrijden mee kan doen. Zij eindigde uiteindelijk op de .... plaats.

 

Vervolgens werden er 3 keirinseries gereden. Omdat de "kleine finale" van de scratch van het programma was gehaald reed Luc ook met de sprinters mee in deze wedstrijd. Justin en Sam wisten zich in hun serie te kwalificeren voor de strijd om de plaatsen 7 t/12.  Justin werd 9e en Sam werd 12e. Luc eindigde in zijn serie als 5e en was daardoor veroordeeld tot de strijd om de plaatsen 13 t/m 16. Hij wist in deze serie de 15e plaats te behalen. En Daan kwam in de finale.

In een spannende wedstrijd wist hij uiteindelijk beslag te leggen op de ..... plaats. (definitieve uitslag volgt)

 

Als laatste reden de juniorvrouwen nog een tijdrit over 500 meter. Daarin reed Michelle een tijd van ......... en werd daarmee ...... (exacte tijd en uitslag volgt)

 

De junioreninterland zit erop, en de renners kunnen tevreden terugkijken. De juniorensprinters (Daan en Justin) hebben laten zien dat ze internationaal mee kunnen doen, en voor de nieuwelingen die mochten "ruiken" aan deze wedstrijden was het een zeer leerzaam weekend.

 

Onderstaande filmpjes zijn door Wouter Engelmann gemaakt van de serie Keirin met Daan en Luc, en van de teamsprint met Sam en Luc.