Eerste trainingswedstrijden door ATT gereden

Dit weekend zijn door diverse renners de eerste trainingswedstrijden voor het seizoen 2013 gereden. Voor een aantal renners was het de eerste kennismaking met het rijden van een wedstrijd op de weg.

Zaterdag 16-2 vertrokken we vanaf het clubhuis op weg naar 't Loo. Een ritje van ruim 39 km, dat we samen met een paar renners van het ACT en een volgwagen deden. Wouter Engelmann was helaas ziek, maar Luc Grefte, Rik Wielink en Boris Rauwerdink vertrokken vanaf het clubhuis, bij Vaassen sloot Lars Mosterd aan en in Epe kwam Rik vd Brink erbij.  Voor de beide Rik-ken was het hun eerste wedstrijd. Op 't Loo was ook Lianne vd Linden aanwezig om mee te doen.

Om 12:00 uur vertrok de A-klasse met 91 renners. Voor het ATT stonden de junioren Lars en Rik W. aan de start. Voor Rik was het een harde wedstrijd. Hij heeft het een tijd goed volgehouden, maar moest op een gegeven moment toch lossen. Ook Lars kon het tempo niet volhouden. Beide jongens zijn aangesloten bij de B-klasse, die een minuutje later met 78 renners was gestart. Daarin reed Rik vd Brink zijn eerste wedstrijd. Ook hij heeft het een tijd vol kunnen houden, maar moest op een gegeven moment ook lossen. Net als Lianne en Boris, die gezamenlijk een groepje vormden dat in straf tempo hun rondjes bleef rijden. Luc zat in het peloton. Hij heeft de afgelopen maanden zich op de baan geconcentreerd en maakt nu weer de stap naar de weg. Even weer "acclimatiseren" dus. Maar hij reed makkelijk mee met het peloton, dat uiteindelijk als een compacte groep finishte.

Nadat de A-klasse gefinisht was zijn we gezamenlijk weer terug gefietst naar Apeldoorn. De jongens hadden ruim 135 km, inclusief 55 wedstrijdkilometers op de teller staan.

Op zondag vertrokken we om 9:15 uur vanaf het Omnisportcentrum naar Exel bij Lochem voor de wedstrijd aldaar die voor de nieuwelingen om 11:30 uur zou beginnen. Jaimy vd Velden Dos Santos en Jelle van Dijk waren aanwezig. Voor Jelle zou het zijn eerste wedstrijd worden. In Exel zijn de pelotonnetjes een stuk kleiner dan in 't Loo, dus een prima moment om te ervaren hoe het is in een wedstrijd. Toen we aankwamen waren de junioren aan het fietsen die om 9:30 uur begonnen waren. Gijs Spaans reed daar. Hij moest het peloton echter laten gaan. Maar hij heeft de wedstrijd wel uitgefietst. Jelle en Jaimy hebben zich prima geweerd in hun wedstrijd en zijn beiden in het pelotonnetje geeindigd. Jelle werd zelfs 6e en Jaimy werd 8e.

Volgende week fietsen we weer in 't Loo en Exel.

Onderstaand enkele foto's van de nieuwelingenwedstrijd in Exel