ATT op trainingskamp naar Gerolstein

Het is al een aantal jaren de gewoonte om in het begin van de lente als afsluiting van de voorbereidingsperiode op trainingskamp naar Gerolstein, gelegen in de Eiffel, te gaan. Dat gaat ook dit jaar weer gebeuren en wel op 22, 23 en 24 maart.

 

Op 1 december 2012 zijn wij al weer op de weg gaan trainen, en aangezien iedereen wel gemerkt heeft hoe deze winter was (en nog is), betekende dat de nodige koude kilometers. Dat zal, gezien de weersverwachting het komende weekend niet anders zijn. 

Dit jaar gaan we als ATT niet alleen, ook de "Ragazze dell'Est" (meisjes uit het Oosten), de nieuwelingen en juniorenmeisjes uit district Oost zullen op hetzelfde moment in Gerolstein hun trainingskamp houden. En ook een aantal eliterenners van De Adelaar zullen daar aanwezig zijn. Inclusief begeleiding een groep van 42 personen. 

De jongens van het ATT zullen een pittig programma afwerken, dat in de ochtend om 7:30 uur begint met een zgn "core-stability training" en dat verder vooral uit veel fietsen en veel klimmen zal bestaan.

Vanaf maandag kunt u op de Adelaarsite lezen hoe het geweest is tijdens dit trainingskamp. Maar 1 ding is zeker..... er zal niet in korte broek gefietst worden! Gerolstein ligt in de zgn. Schnee-Eiffel, en ook dit jaar doet die naam het gebied weer alle eer aan. Op dit moment ligt er nog een laag sneeuw van ruim 20 cm, maar de wegen zijn allemaal weer vrij en goed begaanbaar. De omstandigheden zullen dus vergelijkbaar zijn met de allereerste keer dat wij daar waren in 2010. Een foto daarvan kunt u zien op de home-page van deze site, bij het kopje jeugd ziet u o.a. Luc Grefte en Wouter Engelmann (die er beiden weer bij zijn) in de sneeuw staan, even uit te rusten van een pittige klim.