Eerste wedstrijdweekend ATT, 6 & 7 april

Dit weekend ging het wedstrijdstrijdseizoen op de weg voor het ATT goed los. Na vorige week al de voorzichtige verzoekjes (Junioren in Gerwen, echter zowel Lars als Rik niet gefinisht, Michelle en Lianne actief tijdens de eierrace) waren gedaan, stond er dit weekend een volwaardig programma op de kalender.

 

6 April, 1e Omloop van de Kalenberg, Meisjes Nieuwelingen.

Michelle de Graaf was zaterdag actief in Fluitenberg, Drenthe. Hier reden de nieuwelingenmeisjes een omloop(je). Michelle bleek goed in staat bij het peloton te blijven. In de eindsprint kon ze niet meedoen om de prijzen, een 20e plek was het hoogst haalbare. 

 

6 April, 41e Rabo Omloop Noordwest Overijssel, Jongens Nieuwelingen en Junioren 

Om 10 uur stond Wouter als Nieuweling namens de Adelaar aan de start. Onderstaand zijn relaas:

zaterdag 6 april was de klassieker noord-west Overijssel. De wedstrijd zou om 10:15 van start gaan in Genemuiden en de weersomstandigheden waren best goed: zon, niet te warm/koud en een wind die ook niet al te hard stond.
Bij de start stond ik qua positie best ver achteraan maar ik wist bij de geneutraliseerde zone naar voren te schuiven tot ongeveer in de buik van het peloton. het tempo lag meteen al hoog en er waren pas 3 km voorbij en er was al een best grote valpartij. Ik viel zelf ook best hard maar gelukkig in de berm waardoor ik alleen erg last heb van mijn stuitje. Met de anderen die ook zijn gevallen heb ik geprobeerd terug te komen bij het peloton  maar de achterstand was te groot en werden na 10 km al uit koers gehaald. Erg jammer want mijn doelstelling was om hem uit te rijden en bij de top 50 te zitten.
van de 180 renners die mee deden is niet eens de helft gefinisht, het was dus een harde koers.
De winnaar werd uiteindelijk Bram Welten.
 
In de middag gingen de junioren van start. Hier aan de start Rik Wielink, die zijn eerste klassieker reed. Ook hier een zware wedstrijd en ook Rik moest de wedstrijd wegens te grote achterstand verlaten.  Van deze wedstrijd is door Manfred van Rhee een mooie video gemaakt, waarin in het begin Rik nog te zien is.
 
 

7 april, jeugdronde van Doetinchem, nieuwelingen jongens

Op zondag 7 april reed Jaimy vd Velden Dos Santos in Doetinchem een criterium. Onderstaand zijn bevindingen:
Vandaag heb ik een criterium in Doetinchem gereden. Het was een criterium met mooi weer en er werd goed doorgereden. ik had geluk met de loting en mocht vooraan starten. Tijdens de eerste paar rondes was het dringen en werd er bijna gevallen. Er werd veel aangevallen. Ik heb ook nog geprobeerd weg te rijden, maar werd al snel weer teruggepakt. Uiteindelijk werd het een massasprint, waar ik als 17e van de 38 over de streep kwam. Ik vond het een leuke wedstrijd waar ik vrij voorin heb gereden en ik weer veel heb geleerd.