Rustig weekend voor ATT renners

25 mei reden Wouter Engelmann en Boris Rauwerdink de Dorpenomloop Aalburg, een Klassieker in het Noord-Brabantse land. De omloop bestond uit 3 ronden van 27,8 km, dus een totale wedstrijd van ruim 84 km. Het mooie van deze wedstrijd is dat die ook voor de thuisblijvers door een live ticker goed te volgen is. Deze live ticker kun je hier teruglezen als je wilt en per kilometer volgen wat er allemaal zo tijdens een nieuwelingenwedstrijd gebeurd.

Helaas moest Boris na 18 km het peloton dat in het winderige polderland er hard aan trok, laten gaan en werd hij uit de wedstrijd genomen. Wouter had het beter naar zijn zin. Onderstaand zijn verhaal van de wedstrijd.

Vandaag had ik een klassieker in Wijk en Aalburg. Er stonden veel man aan de start, ongeveer 160 renners.
5 km na de start reed ik achter in het peloton, dat was maar goed ook want er werd met 50 km/u erg hard gevallen en het halve peloton lag ongeveer op de grond. Ik zat er gelukkig net achter waardoor ik snel kon remmen. de valpartij was zo erg dat de wedstrijd werd geneutraliseerd.
Daarna verliep de wedstrijd wel goed en er werd hard doorgefietst. na 70 km zat ik nog steeds in het peloton maar ik kreeg een klapband en kon niet meer aansluiten waardoor ik de laatste 15 km in mn eentje de wedstrijd heb moeten uitrijden.
Ik weet niet hoeveelste ik ben geworden maar ik ben toch blij dat ik weer een klassieker heb uitgefietst.
 
Wouter werd overigens als 106e op 7:34 van de winnaar geklasseerd.
 
Zondag 26 mei reed Michelle een Klassieker in Mierlo, de Kersenomloop. Een van de weinige Klassiekers voor Nieuwelingen Meisjes. Helaas voor haar werd zij voortijdig uit de wedstrijd genomen. Onderstaand haar reactie via Twitter:
 
Teleurstellende wedstrijd gereden, begin ging top, maar later toen we met een groepje 1.20 op t peloton hadden, uit koers gehaald!
 
Het is inderdaad erg snel om met een achterstand van 1:20 uit de wedstrijd te worden genomen. (Bij de jongens is dat meestal bij 3:00-5:00 minuten achterstand. )