2 juni 2013 Omloop van Exel (+ Video's)

Vandaag, zondag 2 juni stonden 4 renners van het ATT aan de start in Exel voor de Omloop van Exel. Een wedstrijd op het parcours van 5,5 km waar in het voorjaar ook de trainingswedstrijden worden gehouden. 

JUNIOREN

Bij de junioren stond Lars Mosterd aan de start. Het beloofde een zware wedstrijd te worden door de stevige wind die er stond. Maar Lars kon zich de eerste helft van de wedstrijd prima in het peloton van ruim 45 renners handhaven. Halfkoers, na 35 km echter moest hij het peloton laten lopen, en twee ronden later stapte hij uit de wedstrijd. Hij was deze week ziek geweest en deze wedstrijd kwam net te vroeg. Maar toch netjes het eerste deel goed meegereden.

NIEUWELINGEN.

2 Minuten na de start van de Junioren gingen 63 Nieuwelingen van start. Daaronder Jaimy vd Velden Dos Santos (ingepakt in verband na zijn val afgelopen donderdag op de training), Wouter Engelmann en Luc Grefte, die zijn eerste wedstrijd dit seizoen weer reed. Al na een paar ronden bleek dat Jaimy te veel last had van zijn wonden, met name zijn knie. Hij besloot de wedstrijd te verlaten. Op dat moment was het peloton al behoorlijk uitgedund (naar schatting de helft van de renners waren er al af) maar Luc en Wouter zaten nog comfortabel in het peloton. Schijn kan echter bedriegen, want na 30 minuten wedstrijd moesten beide lossen. Ze kwamen in de 3e groep te rijden, ongeveer 4 minuten achter de 6 koplopers, en die afstand bleef verder ongeveer gelijk, ook omdat zij konden aansluiten bij het Juniorenpeloton dat hen ging dubbelen. Het was verbazingwekkend om te zien dat de jongens de laatste 3 ronden dit peloton relatief makkelijk konden volgen. Ze missen dus net even dat stukje "hardheid" als het echt even hard gaat en moeten dan lossen. Tijdens de sprint voor de 21 plaats werd Luc een paar honderd meter voor de finish aangereden. Met kunst en vliegwerk bleef hij overeind, maar zijn achterwiel en snelspanner waren geraakt en deze was losgeschoten. Hij kon daardoor niet meer meesprinten. Wouter werd uiteindelijk 29e, Luc kwam als 33e over de streep.

 

Foto:

Start bij de Nieuwelingen