8 juni 2013 Ronde van Warnsveld

Op zaterdag 8 juni waren er weer een aantal renners van het ATT (Adelaar Talenten Team) aanwezig bij de Ronde van Warnsveld. 

Bij de nieuwelingen stonden 4 renners ingeschreven, maar als gevolg van een valpartij in de training 1,5 weken geleden was Jaimy nog niet in staat hier deel te nemen en moest hij afzeggen. Wel was hij op de fiets naar Warnsveld gekomen, samen met Wouter en Boris. Ook Luc nam deel aan dit criterium door de straten van Warnsveld. Een van de leukere en gezellige criteriums, met door de aard van het parcours vaak een snelle wedstrijd. Ook de aanwezigheid van Hans van Bon als wedstrijdspeaker wordt natuurlijk positief ervaren door de jongens. Zijn vakkundige commentaar, met natuurlijk extra aandacht voor de Adelaarrenners is altijd positief. Bij de nieuwelingen hadden zich 55 renners ingeschreven, maar stonden er toch 59 renners aan de start. Het mooie weer nodigde uit tot bijschrijven.

Boris kende een moeizame start en moest al snel het peloton, dat werkelijk op topsnelheid door de straten van Warnsveld denderde, laten gaan. Wouter en Luc konden zich aanvankelijk nog goed voorin handhaven. Maar na een 10-tal ronden was er een valpartij waar Luc een beetje bij betrokken was. Hij moest inhouden en zijn ketting vloog van het voorblad. Hoewel hij deze er weer snel op had (zonder te stoppen) miste hij toch de aansluiting met het peloton. Wouter echter kon zich goed staande houden en bleef tot een paar ronden voor het einde bij deze groep. Maar toen moest hij toch ook toestaan dat hij gelost werd. Ondertussen bestond de kop van de wedstrijd uit twee renners, Yanniek Detant en Rick de Vries. Daarachter een peloton, en daarachter Wouter. Luc zat in de tweede groep achter de koplopers. Uiteindelijk werd Wouter keurig 19e, en won Luc de sprint het pelotonnetje waar hij in zat en werd zo 21e. Boris eindigde op de 48e plaats.

 

 

 

Bijgaand een link naar de video die Jaimy vd Velden Dos Santos gemaakt heeft https://www.dropbox.com/s/ap0t3hxx1cflqg3/2013-06-08%2012.56.07.mp4

 

Bij de junioren stond Rik Wielink aan de start, samen met 45 andere renners. Ook hier een aantrekkelijke snelle wedstrijd waarin Rik zeer verdienstelijk een 20e plaats wist te behalen. Het was voor Rik een relatief makkelijke wedstrijd. Hij kon goed voorin blijven en af en toe iets weg rijden, maar hij kreeg geen ruimte om weg te blijven.  Met de 20e plek kon hij wel zijn eerste prijzengeld ooit ophalen.

 

 

 

Een prima wedstrijd voor de jongens van het ATT, die elke week een stapje vooruit doen. Morgen rijden de meiden een ploegentijdrit in 's Heerenberg en dinsdag zal het ATT aanwezig zijn bij de zomeravondcompetitie van De Zwaluwen in Deventer op het gloednieuwe wielerparcours op sportpark Keizerslanden.