Michelle de Graaf 22e bij NK. Rik Wielink 91e

Op 24 juli werd in Chaam het "kleine NK" gereden voor Nieuwelingen en Junioren. Nadat Niels van Otterloo de dag ervoor met een uitstekende 26e plek het goede voorbeeld al had gegeven was het nu tijd voor 5 ATT-ers om voor de podiumplaatsten te strijden.

 

Om 9:00 uur startten de nieuwelingen-meisjes met aan de start Michelle de Graaf en Anne Jet Oosting. Anne Jet kon tot half koers het peloton goed bijhouden maar moest er vervolgens af en werd door de jury uit de wedstrijd genomen. Maar in ieder geval zijn haar knieproblemen nu voorbij en heeft ze toch gezien de problematische voorbereiding door die knieproblemen een prima wedstrijd gefietst. Michelle de Graaf was zeer actief en bevond zich steeds vooraan in het peloton. Echter niemand slaagde erin om weg te komen en daarom zou het beslist gaan worden in een pelotonsprint. Die werd gewonnen door Arianna Pruischer (WSV Emmen) voor Maaike Boogaard (HRTC) en Danouk Bannink (WV Noord Holland). Michelle eindigde op een prima 22e plaats.

Om 11:00 uur startten de nieuwelingen jongens. Hier hadden Wouter Engelmann en Luc Grefte zich geplaatst. Wouter was echter op vakantie en moest daardoor verstek laten gaan. Luc startte wel. Hij heeft ruim de helft van de wedstrijd over 75 km in het peloton mee kunnen fietsen maar kwam door een breuk in het peloton in een groep achter de hoofdmacht terecht. Hij slaagde erin om zich toch terug te vechten naar de hoofdmacht, maar dit had teveel kracht gekost en hij moest alsnog het peloton laten gaan. Ook hij werd vervolgens uit de wedstrijd genomen. De wedstrijd werd gewonnen door Bram Welten (TWC Pijnenburg) voor Max Gulickx (TWC Pijnenburg) en Pascal Eenkhoorn (BKCP)

Bij de junioren stonden Rik Wielink en Lars Mosterd aan de start. Lars sukkelde de laatste maand wat met zijn gezondheid, en dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Hij kon het peloton niet volgen en werd uit de wedstrijd genomen. Bij de junioren reden 25 man weg, en Rik kon zich prima handhaven in het peloton. Uiteindelijk eindigde hij als 91 deze zware wedstrijd. Deze werd gewonnen door Mathieu v.d. Poel (idd zoon van...) (BKCP) voor Jordi Keldermans (WWV) en Kelvin van den Dool (GRC Jan van Arckel)

 

Onderstaand beelden van de juniorenwedstrijd van Manfred van Rhee

Volgend jaar wordt het NK weer "gewoon" in juni georganiseerd in Ureterp (Friesland)