European Junior Cycling Tour Assen Dag 2

Vandaag, dinsdag werd het criterium Goudkust (Assen Oost) gereden in de Jeugdtour Assen. De nieuwelingen jongens startten rond 13:00 uur, net toen er een strook met heftige regenval Assen passeerde. Het werd dus een natte wedstrijd waar Wouter Engelmann er in slaagde om 75e te worden en Jaimy 93e werd. In het Algemeen Klassement staat Wouter nu op de 97e plaats en Jaimy staat 113e.

De meiden startten rond 14:00 uur. Nieuwelingen en junioren rijden hier gezamenlijk hun wedstrijd maar er wordt wel een apart nieuwelingen klassement opgemaakt. Michelle de Graaf werd in deze wedstrijd 21e. Ze zat in een tweede groep van 6 rensters achter de kopgroep van 15 rensters. In het Algemeen Klassement staat ze nu op de 18e plaats in het nieuwelingen klassement.

 

Wouter Engelmann (via Twitter): 

dag 2 van veel regen en een slechte wedstrijd gereden. morgen hopelijk wat goed maken in de klassieker met kasseien strook

Michelle de Graaf (via Facebook)

Etappe 2 van de jeugdtour zit er ook weer op. Misschien was dit wel de gevaarlijkste wedstrijd die ik ooit heb gereden, voor de start kwam het met bakken uit de lucht en het rondje bestond uit heel veel bochten en putdeksels... De één na de andere valpartij vond plaats, gelukkig vanaf de eerste ronde vooraan gereden en er dus niet veel van gemerkt! Van de kopgroep uiteindelijk in het peloton beland en daar de koers slecht af gemaakt; gewoon domweg niet opgelet hoeveel rondes we nog moesten rijden en moest het daardoor met een 21e plek doen. Gelukkig wel nog een 18e plek in het algemeen klassement!! 

Morgen is de klassieker.