European Junior Cycling Tour Assen Dag 3

Vandaag stond de klassieker "Dwars door Drenthe" op het programma voor de nieuwelingen jongens en meisjes. Voor de jongens bijna 80 km koers, de meiden reden 15 km minder, 65 km. Met in deze klassieker een zware, bijna 4 km lange kasseienstrook van "Drentse Keitjes" bij Exloo, een stuk weg dat normaal voor verkeer afgesloten is. En deze keitjes liggen er niet best bij.

De meisjes moesten al vroeg starten vanochtend. Rond 8:30 uur waren ze al onderweg voor hun kilometers. De junioren en nieuwelingen reden weer samen, en tot na de kasseien bleef het bij elkaar. Daar reed een groep weg, waar Michelle helaas niet bij zat. Ze kon zich echter goed handhaven in het tweede peloton en eindigde met een mooie sprint op de 12e plaats. Slechts 24 rensters van de 50 wisten de wedstrijd uit te rijden. De overigen waren op te grote achterstand gereden.

Michelle de Graaf (via Facebook):

Ja hoor, ik heb voor het eerst een klassieker uitgereden! Veel voorin gereden en na de kasseien reed er een groepje weg, de rest van de wedstrijd in de 2e groep gereden. Na 64 lange zware kilometers het nog goed af kunnen maken in de sprint; 12e ! Jammer genoeg nog steeds 18e in het algemeen klassement, hopelijk morgen in de tijdrit een paar plekjes stijgen!

 

De jongens moesten aan het einde van de ochtend starten voor hun wedstrijd. Een zware koers weer, door slechts 70 van de 134 gestartte renners uitgereden. Nederlands kampioen Bram Welten kwam hier solo over de finish. Wouter wist ook de finish te halen. Hij zat in een groepje van 5 renners dat op 4:30 min van de winnaar binnenkwam en de laatste groep in de wedstrijd was. Hij werd 70e en was dus de laatste renner die gefinisht is. Jaimy is helaas voortijdig uit de wedstrijd gehaald.

Wouter Engelmann (via Twitter):

zojuist mn zwaarste wedstrijd ooit gereden maar wel wat tijd goed gemaakt in klassement

 

Michelle staat nog steeds op de 18e plaats in het Algemeen Klassement. Wouter is opgeschoven naar de 69e plaats en Jaimy staat nu 114e.

Morgen is er een tijdrit over 6,7 km.