European Junior Cycling Tour Assen Dag 5

Vandaag stond de Omloop Kostvlies op het programma. Een omloop van 13,4 km met daarin een kasseienstrook van een paar honderd meter in het gehuchtje Kostvlies bij Gieten. De omstandigheden zijn vandaag weer uitstekend. Prachtige zonnige dag, en (te?) hoge temperaturen.

Gelukkig moesten de meisjes al om 8:45 uur starten, niet op het warmste moment van de dag, voor hun wedstrijd van 35 km. Michelle kon hierin haar 18e positie in het Alg. Klassement consolideren door als 18e in de eerste groep van 27 rensters te eindigen.  

Michelle (via Twitter)

Bohh 19e in de omloop van Kostvlies, dus nog steeds een zure 19e plek in het algemeen klassement... Morgen de laatste etappe

De jongens mochten daarna starten om 9:55 uur. In de eerste ronde ontsnapten 4 renners, maar die konden het niet de hele wedstrijd vol houden. Uiteindelijk wist een groep van 67 renners bij elkaar te blijven en vormden zij het eerste peloton. Wouter Engelmann zat daar prima bij en ging als 46e over de streep. Jaimy van de Velden Dos Santos zat in een groep achter dit peloton die uit koers is gehaald. Zij zijn op 8:30 van dit peloton geplaatst. Wouter stijgt hierdoor naar de 62e plaats op 10:17 min van de eerste, Jaimy staat nu 123.

Wouter (via Twitter)

 Dag 5: weer een zware wedstrijd maar ging wel goed (46e). weer wat gestegen in het klassement. van 68 naar 62. opzich wel tevreden