European Junior Cycling Tour Assen Dag 6

Vandaag was de laatste dag van de jeugdtour Assen, traditioneel een criterium over het terrein van de wielerbaan, waar ook de camping voor deze week van de deelnemers is, en door het Asserbos. Omdat er meer dan 130 nieuwelingen jongens aan de start staan wordt deze wedstrijd voor hen in twee delen geknipt. De onderste helft van het klassement, en de bovenste helft van het klassement. Jaimy vd Velden Dos Santos startte zijn laatste wedstrijd in de eerste groep om 8:20 uur vanochtend. Hij eindigde deze wedstrijd op de 57e plek, hetgeen inhield dat hij in het Algemeen Klassement op de 126e plaats is geeindigd. Voor Jaimy was deze wedstrijd zijn eerste meerdaagse wedstrijd die hij fietste.

Wouter reed in de serie met de bovenste helft van het klassement. Deze groep bleef (bijna) geheel bij elkaar en Wouter nam geen onnodige risico's omdat hij toch niet veel meer kon stijgen en eindigde veilig in het peloton op ook een 57e plek. Toch wist hij nog 1 plaats hoger te stijgen in het Algemeen Klassement. Hij eindigde op de 61e plaats in het Algemeen Klassement.

 

Bij de nieuwelingen en junioren meisjes werd er weer een gecombineerde wedstrijd gereden, en Michelle heeft daarin weer attent voorin meegereden. Daardoor kon ze ook weer een aantal puntjes halen bij de tussensprints (en eindigde ze in het klassement om de groene trui op de 11e plaats). Maar ook bij de eindsprint zat ze er goed bij, hetgeen resulteerde in een 5e plaats. Haar beste resultaat deze wedstrijd en daar was ze best wel blij mee. Voor het Algemeen Klassement kon ze ook nog goede zaken doen, want ze wist een plaatsje te stijgen naar de 18e plaats. Een prima resultaat.

Michelle (via Facebook)

5e in de laatste etappe van jeugdtour assen!!!
En dus deze top week afgesloten met een prima 18e plek in het algemeen klassement