ATT Klaar voor het NCK

Aanstaande zaterdag 28 september wordt traditioneel het wegseizoen afgesloten met het Nederlands Club Kampioenschap (NCK). Een ploegentijdrit voor clubteams. Zowel eliterenners, amateurs, junioren, nieuwelingen kunnen hieraan deelnemen, zowel heren als dames. 

Ook het ATT komt dit jaar weer met een gecombineerd junioren/nieuwelingenteam aan de start bij de jongens in de B-klasse (=junioren/nieuwelingen). We zijn hiervoor al een tijdje in training, en vanochtend zijn we voor het laatst bij elkaar geweest om nog 1 keer de puntjes op de i te zetten.

Het team bestaat uit 5 jongens, Lars Mosterd, Rik Wielink, Gijs Spaans, (allen junior) en Luc Grefte en Boris Rauwerdink (nieuweling). Helaas is door ziekte Wouter Engelmann afgevallen. Van deze 5 jongens zullen er vier aan de start verschijnen, de vijfde is reserverenner en kan nog op het laatste moment worden ingezet. Vanochtend hebben we de wedstrijdafstand gereden, 32 km. Echter na 29 km tikte Gijs Spaans het achterwiel van Luc aan en viel. Gelukkig zonder veel erg (rug en heup geschaaft, maar geen breuken) en we gaan er voorlopig vanuit dat Gijs volgende week gewoon inzetbaar is. De jongens hebben de eerste twee ronden van 8 km rustig gereden (ook het parkoers dat we reden was onbekend, dus de eerste ronde was een verkenning), en de laatste ronde voluit. Ze kwamen ze op een gemiddelde snelheid van 42,3 km uit. Als ze dat volgende week rijden zullen ze de tijd van vorig jaar ( 48:49,18 min) ruim verbeteren. Bij deze snelheid zullen ruim 3 minuten sneller zijn dan vorig jaar. En dat is de doelstelling voor dit jaar, sneller zijn dan vorig jaar.

We wensen de jongens veel succes!