ATT actief bij 3banentoernooi

Aanstaande zondag wordt er een groot baantoernooi in Apeldoorn georganiseerd, het eerste uit het 3banentoernooi met wedstrijden in Apeldoorn (3 november) Sloten (17 november ) en Alkmaar (1 december). 

Meer dan 120 renners zullen actief zijn, en daarmee is het een van de grootste baantoernooien (naast het NK) dat de afgelopen jaren georganiseerd is. Een teken dat het baanwielrennen (weer) leeft, en niet alleen in Apeldoorn en omgeving. Het deelnemersaantal had nog veel groter kunnen zijn maar de categorieen Nieuwelingen Jongens en Junioren Mannen bereikten al snel hun maximaal aantal deelnemers (24). 

Veel renners, dus spectaculaire wedstrijden, waar ook een aantal renners van het ATT aan deel zullen nemen. Bij de nieuwelingen meisjes zal clublid Phaedra Krol (wellicht volgend jaar ook weer rijdend in de kleuren van De Adelaar) deelnemen. Bij de junioren mannen staan 4 Adelaars aan de start, Lars Mosterd, Wouter Engelmann, Luc Grefte en Jaimy vd Velden Dos Santos. De laatste liep echter donderdagavond bij de wedstrijdtraining een blessure aan zijn hand op en moet helaas de eerste wedstrijd uit de serie verstek laten gaan. Bij de junioren vrouwen staat Michelle de Graaf aan de start.

Er zullen mooie pelotonswedstrijden gereden worden in 7 verschillende categorieen, van Jeugd tot en met Elite. Vanaf de nieuwelingen zullen de renners ook een koppelkoers gaan rijden. Altijd goed voor spectakel. 

Aangezien het zondag slecht weer wordt zou komen kijken naar deze wedstrijden een mooie invulling van de dag kunnen zijn. De wedstrijden beginnen om 10:00 uur en duren tot ongeveer 15:00 uur. De koppelkoersen worden aan het einde verreden.

 Foto's Marc Bouwens